Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Met Lowcall onderling bellen voor 7 cent per minuut

5 reacties

Debitel's LowCall introduceert onderling prepaid bellen voor 7 cent per minuut. Volgens de onafhankelijke tariefvergelijker op www.bellen.com  is LowCall met een prijsstructuur van 14 en 7 cent per minuut de voordeligste prepaid aanbieder, zo meldt het persbericht. Via de Belwijzer Mobiel kunt u nagaan of deze stelling ook opgaat voor uw belgedrag.

LowCall: 'prepaid' zonder contract en achteraf betalen
Sinds oktober 2005*, toen debitel zich met LowCall ook in het mobiele prijzengevecht stortte, kunt u via deze webdochter op een nieuwe manier 'prepaid' bellen tegen de laagste prijs in de markt. Het nieuwe bij deze belvorm is dat opwaarderen niet meer nodig is, want afrekenen gebeurt 1x per maand achteraf. LowCall bellers hebben geen contract of abonnementskosten maar betalen achteraf alleen voor het bedrag dat gebeld is.  Verder kent LowCall -net als Simyo bijvoorbeeld- geen onderscheid in bellen naar vast of mobiel. Ook zijn er geen dal- en piektarieven, maar één vast, laag gespreks- en sms-tarief (14 cent per minuut, 7 cent voor een sms). Er geldt geen starttarief, wel wordt de eerste minuut van een gesprek altijd volledig afgerekend.  LowCall's tarieven zijn tot nu toe ongewijzigd gebleven.

Goedkoop onderling bellen
LowCall heeft recentelijk diverse kenmerken aan het product toegevoegd waardoor LowCall naar eigen zeggen bij uitstek geschikt is voor families of ouders van jonge kinderen. Ouders konden al meerdere simkaarten bestellen en op elk van de afzonderlijke nummers eigen belplafonds instellen. Hierdoor ondervinden ze geen hinder meer van maandelijks opwaarderen en kunnen ze toch de kosten in de gaten houden. ‘Door de behoefte aan controle op de uitgaven van kinderen, kiezen ouders vaak voor een dure prepaid oplossing voor hun kinderen. De kinderen bellen op hun beurt vaak naar dezelfde nummers. Voor het belplafond dat de ouder zelf voor elk kind in kan stellen, kon al ruim twee keer zo lang gebeld worden als bij andere aanbieders. Maar vanaf nu kan er ook onderling zeer voordelig gebeld worden’’, aldus Toine Klok van debitel.

Startpakket alleen online te bestellen 
De startkaart met een beltegoed van 10 euro is alleen via de eigen internetwinkel te bestellen. Daarvoor kan  de eerste 71 minuten gratis gebeld worden. Indien het volledige bedrag gebeld wordt naar andere LowCall nummers kan de klant 142 minuten bellen voor 10 euro.  Nummerbehoud is eenvoudig, maar een nieuw nummer uitkiezen is ook mogelijk, er is volgens de aanbieder een ruime keuze uit ‘mooie’ nummers. Klik hier voor meer detailinformatie.

* Zo'n anderhalf jaar geleden zagen binnen zeer korte tijd een vijftal low-budget merken het levenslicht: Simyo van KPN, UPC Mobile, Yiggers Carefree Mobiel, LowCall en easyMobile. Laatstgenoemde was overigens niet erg succesvol in ons land en is alweer vertrokken.

27-10-2005: Debitel lanceert LowCall, een nieuwe prepaiddienst waarbij je achteraf betaalt

Reacties (5)

Geplaatst door: J ()

Lowcall is prima, ga dan ook niet die helpdesk bellen, helemaal niet nodig, dat kun je op gewoon op forums vragen

het is goedkoop, je betaalt niets per maand en je betaalt makkelijk automatisch aan eind van de maand

`s perfect

Geplaatst door: Anita ()

Ik twijfel over het wel of niet aanschaffen van een lowcall simkaart. Er is erg weinig informatie op de webstie en dit vertrouw ik dan ook niet echt. Het is een kleine moeite om er iets meer informatie op te plaatsen. Kan je de voicemail nu wel of niet uitzetten zonder naar de dure helpdesk te bellen?. En welk minumum bedrag kan je nu precies zelf instellen?
Kan iemand hier meer over vertellen?.

Geplaatst door: viola ()

Je kan voicemail Wel!! uit zetten
Stuur sms bericht naar 1233 UIT
en je voicemail word wel uitgeschakeld.ze sturen bericht terug, als het klaar is

Geplaatst door: viola ()

Je kan voicemail Wel!! uit zetten
Stuur sms bericht naar 1233 UIT
en je voicemail word wel uitgeschakeld.ze sturen bericht terug, als het klaar is

Geplaatst door: Marc ()

Mensen, ga niet in zee met LOWCALL! GOEDKOOP is DUURKOOP is mijn ervaring! Ze zijn alleen bereikbaar via een 0900-nummer van 0,45 cent per minuut, en daar lukt het mij al weken niet om een medewerker te spreken. Wat ik ook kies, uiteindelijk krijg ik geen contact, of wordt er gezegd dat er "wegens technische storing het niet mogelijk is om u te woord te staan". De informatievoorziening via internet is minimaal: zo weet ik niet hoe ik mijn voicemail uit moet schakelen. En betaal me ondertussen blauw aan pogingen om daar via hun helpdesk achter te komen. NIET DOEN DUS!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie