Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer tevreden Telfort-klanten door online service

Klanten van Telfort zoeken in toenemende mate een antwoord op hun vraag over de mobiele telefoon op internet. Het aantal telefoontjes naar de klantenservice op specifieke onderwerpen is afgenomen. Tegelijkertijd steeg de klanttevredenheid het afgelopen jaar met twaalf procent naar tachtig procent, zo laat het telecombedrijf weten.

Dankzij de uitgebreide database met meer dan duizend verschillende vragen en antwoorden*, vinden klanten in ruim vijfennegentig procent van de gevallen het antwoord op hun vraag direct op de website van Telfort. De overige vijf procent kunnen hun vraag online stellen. Dan beantwoordt Telfort de vraag via de e-mail en verwerkt zij per omgaande de nieuwe vraag met antwoord direct in de database. Een jaar geleden vond nog tachtig procent van de klanten van Telfort het antwoord op hun vraag op internet.

Deze verbetering in klantenservice draagt belangrijk bij aan de stijging van de klanttevredenheid, concludeert Telfort. "Klanten willen graag zelf het antwoord op hun vragen zoeken én direct vinden op het moment dat het voor hen relevant is. Voor een meer persoonlijke benadering bellen zij met de klantenservice."

Aan de hand van de online klantenservice kunnen klanten de instellingen van hun toestel en het gebruik van mobiele diensten, zoals sms, mms en wap, direct zelf regelen. De aard van de vragen wisselt continue. Dit is sterk gerelateerd aan de klantbehoefte die op dat moment geldt.

Sinds kort kunnen klanten via 'Mijn Telfort' ook hun gespecificeerde rekening op de website bekijken. Telfort loopt sterk voorop in de markt met haar online benadering. Het bestellen, betalen en laten bezorgen van producten is al enkele jaren eenvoudig te regelen via de website en verloopt zeer succesvol.

Telfort maakte recent bekend dat het aantal klanten met 500.000 is toegenomen in de twaalf maanden tot eind september. Hierdoor is een mijlpaal van tweemiljoen klanten bereikt. Het bedrijf verwacht dat de klantengroei doorzet, wat onder meer gebaseerd is op de positieve resultaten van een gezamenlijke marketingactie van Telfort en de Postbank.

De Belwijzer van Telfort, ontwikkeld in samenwerking met Bellen.com, heeft ook veel nieuwe klanten doen besluiten om over te stappen. Ruim 200.000 consumenten bezochten de Belwijzer om het aanbod van alle mobiele aanbieders te vergelijken.

* Aan een zéér uitgebreide FAQ zitten echter ook nadelen! Uit eigen ervaring op de Bencom sites kunnen we stellen dat -naast een goed uitgekiende rubricering van de onderwerpen- het aanbod héél goed op actualiteit beheerd moet worden! Anders zien bezoekers door de bomen het bos niet meer of worden op het verkeerde been gezet. Zo heeft Telfort nog een uitgebreide FAQ over de Postbankactie online, waarvoor men zich tot 18 oktober kon aanmelden. Ongetwijfeld vinden Bencom bezoekers ook achterhaalde FAQ's... Reacties worden op prijs gesteld!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie