Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer minuten voor je geld bij Telfort

door Jeanet Woldring 1 reactie

Telfort komt vandaag met nieuwe abonnementen voor mobiel bellen. De prijsvechter is nog voordeliger geworden doordat je meer minuten voor je geld krijgt. Telfort gaat met dezelfde bundelgroottes werken als T-Mobile en Vodafone waardoor het veel makkelijker is prijzen te vergelijken. Daarnaast gaat de aanbieder per 1 oktober per minuut afrekenen. En dat is niet voordeliger...

Laagste prijzen en eenvoudige bundelopbouw 
Telfort brengt het aantal abonnementen terug naar zes met een eenvoudiger bundelopbouw. Tot dusver kon je kiezen uit negen abonnementen met belbundels vanaf 60 tot 1000 minuten per maand. De bundelabonnementen met 180, 230 en 280 minuten per maand worden vervangen door abonnementen met een logischer bundelopbouw van respectievelijk 100, 200 en 300 minuten. Bijkomend voordeel is dat de abonnementen zo beter te vergelijken zijn met die van concurrenten. In onderstaande tabel is te zien dat je 'meer minuten voor je geld' krijgt. De maandprijzen zijn de online prijzen; wie in de gewone winkel koopt, is duurder uit!

 Abonnementen (oud)  Abonnementen (nieuw) maandprijs oud maandprijs nieuw
 Telfort Belbundel 60  Abonnement 100  € 9,95  € 9,45
 Telfort Belbundel 110  Abonnement 150  €12,95  €12,95
 Telfort Belbundel 180  Abonnement 200  €15,95  €16,95
 Telfort Belbundel 230  vervalt    
 Telfort Belbundel 280  Abonnement 300  €25,95  €24,95
 Telfort Belbundel 400  vervalt    
 Telfort Belbundel 500  Abonnement 500  €44,95  €39,95
 Telfort Belbundel 750  vervalt    
 Telfort Belbundel 1000  Abonnement 1000  €84,95  €74,95

Aanpassing Sms-bundels
Ook bij de sms-bundels wijzigt het een en ander. Hier heeft Telfort het aantal bundels tot de helft  teruggebracht en er is er een 'vet grote' bundel voor sms-fans bijgekomen. Echte freaks kunnen nu 1000 smsjes versturen voor € 11,95, dat is zelfs nog ruim 3 euro goedkoper dan de huidige 300-sms bundel. Er  zit nu geen sms-bundel tussen de 100 en de 1000 in. Telfort heeft gekeken naar het gemiddeld aantal sms-jes dat klanten versturen. Aangezien dat dik onder de 100 ligt, is een 100-sms bundel voor het gros van Telfort klanten al een ‘onbeperkt’-bundel. Wie nu al de 300 sms-bundel heeft (à €15 per maand), is dus goedkoper uit met de nieuwe 1000-bundel voor €11,95 per maand.

Minder gunstig is het feit dat het sms-tarief buiten de bundel gelijkgetrokken wordt aan de prijs voor bellen buiten de bundel: 25 cent  i.p.v. 22 cent. Bovendien sluit je bundels voortaan af voor de gehele periode. Ze zijn dus niet meer niet meer na 3 maanden opzegbaar.  De nieuwe sms-bundels gelden ook voor sim only abonnementen. 

Betalen per minuut
Een andere ongunstige ontwikkeling is de nieuwe afrekenmethode. Telfort gaat voortaan niet alleen de eerste minuut, maar ook de laatste minuut volledig berekenen, net zoals Vodafone dat bijvoorbeeld doet bij de Scherp abonnementen. Dit geldt volgens de algemene voorwaarden alléén voor nieuwe en/of verlengende klanten.  De nieuwe structuur wordt ook toegepast bij sim only en Telfort Unlimited.

Wat blijft hetzelfde?
 
Wie online bestelt in plaats van in de winkel, is  nóg voordeliger uit bij Telfort. Dat komt omdat het bedrijf dan minder dure winkelpanden hoeft te huren. Het toestelaanbod blijft naar eigen zeggen breed gevarieerd en aantrekkelijk geprijst.  Belminuten blijven net als nu 2 maanden geldig. Het buiten de bundel beltarief blijft gelijk, evenals het mms-tarief. De prijzen voor Surf&Mail blijven ook zoals ze nu zijn.

Behoud topposities op Bellen.com in TOP 5
In de TOP 5 abonnementen op Bellen.com waarbij gekeken wordt naar het minuuttarief binnen de bundel, behoudt Telfort haar toppositie. Sterker nog, de tweede, derde en vierde positie zijn ook voor de prijsvechter. Hi €35 blijft net als tot vandaag op plek 5. Wie de Belwijzer invult met 100 minuten en 100 smsjes per maand, is nu het voordeligst uit bij Telfort 150 en daarna Telfort 100. Bij de TOP 5 Sim only is het Telfort niet gelukt om haar ereplaatsje weer in te nemen. Ben Regelmatig en Ben Vaak is sinds 15 september net iets goedkoper!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Janneke ()

In het bericht staat: Hi €35 blijft net als tot vandaag op plek 5. Top 5 abonnementen nu alweer gewijzigd? Hi € 35 is gekelderd (reden?). Rabo Mobiel heeft zo te zien na Telfort het laagste minuuttarief! Bij Telfort betaal je 8 of 9 cent per minuut en bij Rabo Mobiel 10 cent.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie