Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Meer internetbellers door prijsvechters Alice en Telfort

In de tweede helft van dit jaar bellen meer dan drie miljoen Nederlanders via internet. Eind 2007 waren er ruim 2,5 miljoen aansluitingen op een VoIP-dienst. Deze cijfers staan in Telecompaper's kwartaal update over de Nederlandse vaste telefonie markt. 

Volgens de onderzoekers groeide het aantal bellers via internet in het laatste kwartaal van 2007 met 7,3 procent. Het eerste kwartaal van 2007 was dat 10 procent meer.

In totaal telt Nederland nu 5,69 miljoen vaste telefoonaansluitingen, maar een steeds kleiner gedeelte daarvan bestaat uit traditionele analoge en ISDN-abonnementen (ongeveer de helft).

Volgens Telecompaper komt de groei vooral door de toetreding van enkele goedkope nieuwkomers tot de markt, zoals  KPN's prijsvechtersmerk Telfort en het Italiaanse Alice. Telecompaper schat het aantal Alice-klanten tussen 15.000 en 20.000 aan het einde van 2007. Ook pogingen van Casema en @Home om meer multiplay klanten te winnen met acties als 4 maanden gratis proberen en het nieuwe UPC Op Maat Pakket zullen ongetwijfeld voor verdere groei zorgen.

Nog wat cijfertjes: KPN won 61.000 nieuwe VoIP klanten, Zesko (Multikabel, Casema, @Home) bleef nummer twee met 54.000 nieuwe klanten en nummer drie UPC zag het aantal toenemen met 22.600 gedurende het vierde kwartaal. 

KPN is met haar dochters Planet, Het Net, XS4ALL en Telfort  de grootste speler met een marktaandeel van 33,5 procent. Daarna volgt de tot Zesko gefuseerde kabelbedrijven Multikabel, Casema en @Home. Kabelmaatschappij UPC is derde. Op welke plaats Orange en Tele2 staan, wordt verder niet genoemd.

Zie ook: TOTAALWIJZER voor het vinden van de goedkoopste aanbieder van totaalpakketten Internet+Bellen+Digitale TV

11/10/2007 Telfort met snel en goedkoop ADSL
21/8/2007 Prijsverlaging laat oude tijden herleven 
16/08/2007 Nieuwe provider Alice zonder vast contract 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie