Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Maximumprijs sms binnen EU 11 cent

door Jeanet Woldring 2 reacties

De Europese Commissie wil dat het versturen van een sms-bericht binnen Europa maximaal 11 eurocent per bericht gaat kosten. Nu kost het gemiddeld zo'n 29 cent. Het voorstel is inmiddels goedgekeurd en moet volgend jaar zomer van kracht worden.

Grensoverschrijdend smsje gemiddeld  29 cent 
Elk jaar worden er zo’n 2,5 miljard tekstberichten verzonden door klanten van het ene naar het andere EU-land. Grensoverschrijdende sms’jes kosten ongeveer tien keer meer dan binnenlandse berichtjes  (bij de meeste Nederlandse operators kost het versturen van een tekstbericht nu zo'n 8 cent. Met een sms-bundel is het  al vanaf 1 cent mogelijk). De roaming tekstberichten leveren aanbieders 97 procent pure winst op, zei Reding afgelopen juli. Momenteel kost een grensoverschrijdend bericht binnen de EU gemiddeld zo’n 29 cent. 

Vodafone en T-Mobile
Vooruitlopend op de maatregel heeft Vodafone het versturen van sms'jes uit het buitenland per 1 juli al goedkoper gemaakt. Iedereen die gratis Vodafone Passport geactiveerd heeft op zijn of haar mobiele abonnement (of prepaykaart) betaalt voor het versturen van een smsje uit een van de 42 landen waar de dienst geldig is nog 'maar' 29 cent. Dat is weliswaar nog steeds meer dan het dubbele van het tarief dat de EU voorstelt, maar  met deze prijsverlaging conformeert Vodafone zich wel aan het gemiddelde geldende buitenlandse tarief. 

Bovendien is Vodafone hiermee voordeliger dan T-Mobile, Telfort en KPN. Ondanks het feit dat  T-Mobile het sms-tarief per 1 september verlaagd heeft van 50 naar 36 cent. Bij Hi bestaat de mogelijkheid voor 5 euro een vakantiebundel voor een maand af te sluiten, waardoor een sms'je 25 cent kost. Je bent dan ruim 50 procent goedkoper uit dan normaal, althans wanneer je de volledige bundel van 20 sms'jes verbruikt. 

TOP 5 sms versturen in de EU
Zoals te doen gebruikelijk heeft Bellen.com de tarieven voor het versturen van smsjes in de EU vergeleken en een TOP 5 samengesteld. In onderstaande tabel staan de 5 grootste operators van Nederland. Op Vakantiebellen.com, onze speciale site voor bellen/sms'en in en vanuit het buitenland, vindt u ook de tarieven van kleinere aanbieders.  

Top 5 grootste NL operators Sms (EU)
 T-Mobile  € 0,36
 Vodafone  € 0,42
 Telfort (abonnement)  € 0,45
 Telfort (prepaid)  € 0,55
 KPN*  € 0,55
 Hi  € 0,55
* in juli behoorde KPN met € 0,75 voor prepaid nog tot de allerduurste providers binnen de EU

Huidige voordeelopties:  
Hi (Vakantie Sms-bundel) € 0,25
Vodafone (Passport ) € 0,29

Zie ook: 23-07-2008 Sms-tarief buitenland moet omlaag

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: hendrikus ()

Ik heb simyo , schandalig kosten per sms dat nu nog berekend wordIk woon in venlo aan de grens na Duitsland. als je langs de grens rijd wat dagelijks moet , heb je regelmatig Duitse sms dienst op ned grondgebied. ik betaal ,050 cent per sms bericht van venlo 3 meter de grens over naar Duitsland . Ik dacht dat er nieuwe regels gelden dit jaar voor s,ms binnen Europa .Ik zal simy van kpn , ruilen want dit is veel te duur , dat zijn nog altijd per bericht 1,12 gulden , schaam je simyo kpn wilde dit en kwijt

Geplaatst door: Rien ()

De genoemde prijs is exclusief BTW.
Het zal dus ongeveer 13 á 13.5 cent worden.
Lang leve mevrouw Reding !

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie