Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

'Maak mobiel beltegoed een jaar houdbaar'

door Jeanet Woldring

Het is onzin dat tegoeden voor bellen, sms´en en internetten niet houdbaar zijn, vindt de Consumentenbond. Daarom start de bond de petitie ´#beltegoed, mijn tegoed is van mij!´.  Met het tekenen roepen consumenten de Tweede Kamer op om een einde te maken aan het vervallen van tegoeden.

Tegoeden vervallen per maand terwijl consumenten wel het volle pond betalen. De Consumentenbond vindt dat onacceptabel en wil dat bij alle mobiele abonnementen het tegoed minimaal een jaar houdbaar blijft.

Petitie
Omdat providers deze oproep blijven negeren, start de Consumentenbond de petitie ´#beltegoed, mijn tegoed is van mij!´. Met het tekenen van de petitie roepen consumenten de Tweede Kamer op om een einde te maken aan het vervallen van tegoeden.

Mensen verbruiken niet elke maand dezelfde hoeveelheid belminuten, sms'jes en data.  Wie zijn tegoed niet opmaakt, moet het restant aan het einde van de maand weer inleveren, terwijl hij er wel voor heeft betaald. En wie meer verbruikt dan zijn tegoed, kan daarvoor niet het restant van de vorige maand gebruiken. 

Hoge buitenbundeltarieven
Directeur Bart Combée vindt dit extra zuur, omdat 'het buiten bundel tarief soms 3 keer zo hoog is als het binnen bundel tarief. Het risico is dat consumenten voor de zekerheid een veel te ruime bundel nemen, wat niet nodig zou zijn als tegoeden een jaar houdbaar zijn.'

De belangenorganisatie kaartte deze zaak al eerder aan bij telecomproviders, maar die blijven de oproep negeren. Daarom wendt de bond zich nu tot de politiek. Waarom maken providers tegoeden niet langer houdbaar? De Consumentenbond heeft die vraag aan providers gesteld.

Gepubliceerd: vrijdag 22 februari 2013
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie