Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Lycamobile verlaagt tarieven, maar blijft duur

door Jeanet Woldring

Lycamobile verlaagt een aantal prepaidtarieven voor bellen naar het buitenland. Onder meer bellen naar Turkije, Suriname, Marokko en de Antillen is goedkoper geworden. Toch blijft de aanbieder duur voor het bellen in ons eigen land. 

Ondanks het feit dat iedereen 300 gratis sms'jes krijgt bij opwaarderen voor 20 euro en 120 gratis sms'jes als je met 10 euro opwaardeert, is Lycamobile voor nationaal gebruik duur. Dat komt ondermeer door de wijze van afrekenen.

Afrekenen per minuut plus starttarief
Uit onze prepaid tariefvergelijking blijkt dat Lycamobile elke minuut volledig berekent -ook al belt u 1 seconde- én bovendien nog een starttarief van 19 cent vraagt. Dit is een vrij uitzonderlijke en nadelige wijze van afrekenen.

Starttarief of eerste minuut volledig
De meeste prepaidaanbieders hanteren óf een starttarief óf factureren de eerste minuut volledig en rekenen daarna per seconde. Voorbeelden van goedkope prepaids waarbij de eerste minuut volledig berekend wordt en u daarna per seconde betaalt: Kruidvat Mobiel en Tele2 Prepaid Online. Prijsvechter Simyo is een van de weinigen met een starttarief, waarbij u per seconde betaalt tegen een erg voordelig minuuttarief! Ook Rabo Mobiel hanteert deze afrekeningsmethode.

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2010
Geactualiseerd: donderdag 30 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie