Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lycamobile heeft betalingsachterstand

door Jeanet Woldring

Bent u klant van Lycamobile? En belt u via het netwerk van T-Mobile? Dan bestaat de kans dat u vanaf donderdag 5 november 2009 om 16:00 uur niet meer kunt bellen of sms'en. U kunt dan wel nog gebeld worden, sms'jes ontvangen en naar het 112 alarmnummer bellen. Als dit gebeurt, moet Lycamobile u daarover van tevoren informatie sturen. Deze mededeling staat op ConsuWijzer.

Zakelijk conflict
Als u wordt afgesloten, is dat een gevolg van een zakelijk conflict tussen Lycamobile en netwerkeigenaar T-Mobile. Het gaat over een betalingsachterstand van Lycamobile aan T-Mobile. ConsuWijzer raadt klanten aan een nieuwe aanbieder te zoeken voor mobiele telefonie. Of  opnieuw bij Lycamobile klant worden, maar dan op een ander netwerk. Via de Belwijzer op Bellen.com vindt u het goedkoopste gsm abonnement, prepaid of sim only. Meer info over overstappen

Recht op nummerbehoud
Wanneer u naar een nieuwe aanbieder gaat, heeft u het recht om uw nummer te behouden. Uw nieuwe aanbieder moet dat voor u regelen. Het overzetten van uw nummer kan tien dagen duren. Tijdens die dagen bent u bereikbaar op een tijdelijk nummer. Meer info over nummerbehoud

Uitspraak OPTA
Toezichthouder OPTA heeft een uitspraak gedaan over het conflict. Bedrijven mogen besluiten geen zaken meer met elkaar te doen, als zij een zakelijk geschil hebben. Gezien de betalingsachterstand van Lycamobile, staat OPTA toe dat T-Mobile haar dienstverlening stopt. Het gevolg daarvan is dat klanten van Lycamobile kunnen worden afgesloten. Voordat dat gebeurt, moet Lycamobile wel aan al deze klanten duidelijke informatie geven. U ontvangt daarom een sms van Lycamobile over de afsluiting. Ook dat heeft OPTA zo besloten.

Beltegoed
Als u nog beltegoed heeft wanneer u wordt afgesloten, dan bestaat de kans dat u dit verliest. Consuwijzer adviseert om zo snel mogelijk het beltegoed op te maken of te gaan klagen bij Lycamobile. U kunt eerst de klantenservice bellen met uw klacht. Wellicht kan Lycamobile u een oplossing bieden. Als die u niet verder helpt, kunt u een brief sturen waarin u uw klacht uitlegt. U kunt dan vragen om een compensatie binnen een redelijke termijn.

Zie ook het Lycamobile Forum op Bellen.com

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie