Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

LoRa-netwerk van KPN live in Randstad

door Jeanet Woldring

LoRa-netwerk.jpgHet nieuwe LoRa-netwerk van KPN heeft sinds vandaag dekking in de gehele Randstad​. De provider verwacht dat LoRa in juni in héél Nederland beschikbaar zal zijn. 

Versnelde uitrol

Het datanetwerk voor Internet of Things (IoT) toepassingen is inmiddels live in Zuid-Holland, Noord-Holland en delen van Utrecht, Zeeland, Noord-Brabant en Groningen. Bedrijven kunnen binnenkort aan de slag met het nieuwe type datanetwerk. Het LoRa-netwerk is niet bedoeld voor telefoons of tablets, maar voor zaken als lantaarnpalen, koffers, watermeters, deursloten, lichtjes en andere alledaagse objecten. Apparaten die aan KPN’s nieuwe ‘sensornetwerk’ hangen verbruiken weinig energie en data. Daarmee is het fundamenteel anders dan bijvoorbeeld de huidige 2G- 3G- of 4G-netwerken.

LoRa Roadshows

In de aanloop naar de landelijke dekking van het IoT-netwerk organiseert KPN een aantal Roadshows in verschillende regio’s in Nederland. Vandaag zijn klanten en relaties bijgepraat op luchthaven Schiphol waar KPN en de luchthaven samen experimenteren met verschillende LoRa-toepassingen. Zo is LoRa getest in logistieke processen zoals bagage-afhandeling en voor facilitaire diensten op het vliegveld. Tijdens de roadshow presenteerde Schiphol zijn visie op Internet of Things en wat de verschillende innovatieve IoT-toepassingen betekenen voor de beleving van de reizigers en efficiency van de luchthaven. Daar waren ook een aantal bedrijven aanwezig met demonstraties. O.a.Anybrigde, Things Connected, Metatronics, I-Real, I-Tude en Mic-O-Data.

In mei en juni komt de roadshow in Eindhoven, Enschede, regio Limburg en Groningen.

Over LoRa van KPN

LoRa van KPN is een nieuw netwerk voor IoT-oplossingen en een aanvulling op de bestaande 2G-, 3G- en 4G-netwerken. Het netwerk neemt belangrijke drempels (kosten, verbruik, energie) weg om talloze apparaten aan het internet te verbinden. De komende maanden voorziet KPN in heel Nederland bestaande mobiele opstelpunten van een LoRa-gateway en -antenne, waarmee miljoenen apparaten verbonden kunnen worden.

The Things Network

Naast KPN werkt The Things Network in Nederland aan een LoRa-netwerk. Dat heeft onder andere al dekking in Amsterdam, Groningen, Antwerpen en Eindhoven. Daarbij gaat het om een opensource-netwerk, dat gratis toegankelijk is.

Zie ook: KPN LoRa-netwerk 4 nov. live in Rotterdam en Den Haag

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie