Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Live filebeelden op mobieltje

door Jeanet Woldring

Op uw mobiele telefoon kunt u nu ook live-beelden bekijken van zes belangrijke verkeersknooppunten in Nederland. Vanaf vandaag stelt de ANWB deze beschikbaar.  

Iedereen met een  mobieltje met toegang tot KPN i-mode, Vodafone Live!, Orange World of T-mobile t-zones kan de beelden  bekijken. Bent u niet in het bezit van zo’n telefoon, dan kunt u de beelden ook via anwb.nl bekijken.

Er zijn beelden te zien van knooppunt Hoevelaken, Oudenrijn, Everdingen, Schiphol, Burgerveen en Ewijk. De verwachting is dat dit aantal op korte termijn zal worden uitgebreid. De beelden worden geregistreerd met videocamera’s die door Rijkswaterstaat in de nabijheid van de knooppunten zijn gemonteerd. De camera's kunnen bewegen en zodoende verschillende beelden opleveren. Het kan voorkomen dat een camera tijdelijk verkeerd gericht staat of buitengebruik is. Dit kan even duren, maar na enige tijd zal het beeld weer hersteld zijn, zo geeft de ANWB aan. File-informatie wordt meestal gemeten door automatische detectiesystemen. Deze informatie wordt op anwb.nl grafisch en in tekst weergegeven. Nu zijn er dus ook live-beelden te zien. De beelden worden als stilstaande plaatjes getoond. U kunt zelf de verversingssnelheid aanpassen. De privacy van de automobilist is gewaarborgd, kentekenplaten zijn niet herkenbaar.
 

Uit onderzoek onder de bezoekers van anwb.nl blijkt er grote waardering voor deze beelden te zijn (meer dan 200.000 bezoeken per maand). Bovendien geeft meer dan 50 procent van de bezoekers aan zich te laten beïnvloeden door, in geval van zichtbare filevorming, ofwel een alternatieve route te kiezen ofwel op een later tijdstip te vertrekken. De beelden dragen dus bij aan een een vlottere doorstroming van het verkeer, zo weet Nu.nl te melden.

De ANWB brengt vooralsnog geen kosten in rekening voor het bekijken van de beelden.

Gepubliceerd: vrijdag 21 januari 2005

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie