Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Liever oud mobieltje dan allernieuwste

door Jeanet Woldring

Steeds meer consumenten verkiezen een ouder model smartphone boven een spiksplinternieuwe telefoon. De oudere smartphones doen voor velen nauwelijks onder voor de nieuwere modellen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Telfort. Ook op Bellen.com kiezen consumenten steeds vaker voor de oudere modellen.

Oudere modellen aanzienlijk goedkoper
Onder de Nederlanders die waarde hechten aan het nieuwste model kiest 66 procent bewust voor een eerdere versie als dat goedkoper is. Ook van de consumenten die van plan zijn om een smartphone aan te schaffen, geeft 86 procent aan dat kosten doorslaggevend zijn bij het maken van een keuze voor het oudere model. Bij de keuze voor een smartphone draait het voornamelijk om functionele aspecten zoals batterijduur, schermgrootte en de snelheid van telefoon.

Smartphones van een jaar oud verschillen niet heel veel van de nieuwste modellen, maar de prijs verschilt aanzienlijk. Ook op Bellen.com kiezen consumenten steeds vaker voor de oudere modellen.

“In de afgelopen twee jaar is de innovatie van de toestellen tot stilstand gekomen. Eerder was het verschil met oudere modellen enorm. Producenten bevochten elkaar om de strijd wie de meeste megapixels in een camera kon stoppen”, zegt Mark Wierenga van Bellen.com. 

“Het is nu eerst wachten op een innovatie op het gebied van smartphones. Iets nieuwere telefoons hebben nu hoogstens een batterij die iets langer meegaat of een groter scherm. Ook in onze top-tien staan een aantal oudere modellen.”

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie