Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Vergelijk en kies de beste deal

Liever oud mobieltje dan allernieuwste

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Steeds meer consumenten verkiezen een ouder model smartphone boven een spiksplinternieuwe telefoon. De oudere smartphones doen voor velen nauwelijks onder voor de nieuwere modellen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Telfort. Ook op Bellen.com kiezen consumenten steeds vaker voor de oudere modellen.

Oudere modellen aanzienlijk goedkoper
Onder de Nederlanders die waarde hechten aan het nieuwste model kiest 66 procent bewust voor een eerdere versie als dat goedkoper is. Ook van de consumenten die van plan zijn om een smartphone aan te schaffen, geeft 86 procent aan dat kosten doorslaggevend zijn bij het maken van een keuze voor het oudere model. Bij de keuze voor een smartphone draait het voornamelijk om functionele aspecten zoals batterijduur, schermgrootte en de snelheid van telefoon.

Smartphones van een jaar oud verschillen niet heel veel van de nieuwste modellen, maar de prijs verschilt aanzienlijk. Ook op Bellen.com kiezen consumenten steeds vaker voor de oudere modellen.

“In de afgelopen twee jaar is de innovatie van de toestellen tot stilstand gekomen. Eerder was het verschil met oudere modellen enorm. Producenten bevochten elkaar om de strijd wie de meeste megapixels in een camera kon stoppen”, zegt Mark Wierenga van Bellen.com. 

“Het is nu eerst wachten op een innovatie op het gebied van smartphones. Iets nieuwere telefoons hebben nu hoogstens een batterij die iets langer meegaat of een groter scherm. Ook in onze top-tien staan een aantal oudere modellen.”

Geactualiseerd: maandag 8 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.