Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

LG stopt met smartphones, focus naar 6G en AI

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG stopt deze zomer met het maken van smartphones. Toestellen die nu op de markt zijn worden voorlopig nog voorzien van software-updates. Hoe lang de toestellen ondersteund worden is niet bekend. Ook is onduidelijk of LG smartphones nog Android updates zullen krijgen of alleen beveiligingsupdates.

LG klaptelefoon oranjeLG klaptelefoonHistorie 

LG bestaat al sinds 1947. Toen heette het nog Rak-Hui. Een paar fusies later ontstond ‘Lucky-Goldstar’. Dit bedrijf hield zich bezig met chemicaliën en consumenten elektronica. In 1995 veranderde Lucky-Goldstar haar naam in LG. Tegenwoordig maakt LG allerlei elektronica, van televisies tot smartphones en beeldschermen. Op de foto's zie je een van de eerste klaptelefoons van LG. Destijds gold: des te kleiner, des te mooier! Ter vergelijking: de iPhone 12 Pro is bijna 4x zo groot!

Android pionier

LG was een van de pioniers op het gebied van Android smartphones. De LG Nexus smartphones waren erg populair. De afgelopen jaren kreeg het bedrijf meer en meer concurrentie te verwerken. Vooral van Chinese fabrikanten zoals Huawei, Xiaomi en OnePlus. Ook Samsung snoepte een groot deel van het marktaandeel van LG weg. Vanwege deze enorme concurrentie op de smartphonemarkt heeft LG nu besloten om zich te richten op andere technologische gebieden.

Kunstmatige intelligentie

LG is een bekende naam op de smartphone markt. Sinds 2010 maakte het bedrijf uiteenlopende smartphones. Op 31 juli 2021 stopt het bedrijf voorlopig met het maken van smartphones. LG wil zich gaan richten op het ontwikkelen van 6G-technologie. Verder gaat het bedrijf zich focussen op smart functionaliteiten, kunstmatige intelligentie en smart home producten.

Geactualiseerd: donderdag 8 april 2021

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie