Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

LG onthult nieuwe high-end design phone 'Secret'

2 reacties

LG stond al langer bekend als een fabrikant van vooral stijlvolle telefoontjes. Zo viel het een aantal jaar geleden al eens op met de populaire Chocolate Phone. Later werd er ook meer aandacht aan de inhoud besteedt, waarvan de LG KU990 Viewty het meest sprekende voorbeeld is. Dit mobieltje heeft geen normaal keypad, zodat het voornamelijk via het touchscreen bediend moet worden. Met de nieuwe LG KF750 Secret zijn design en mogelijkheden opnieuw succesvol gecombineerd.


Bijzondere vormgeving
In tegenstelling tot de Viewty is de Secret een slider, zoals we ook bij veel andere merken tegenkomen. Het intoetsen van een telefoonnummer of een sms'je gaat dus net een stukje eenvoudiger. Toch beschikt de Secret ook over een touchscreen. Om de bediening eenvoudiger te maken heeft LG er 'haptic feedback' aan toegevoegd, wat erop neerkomt dat het scherm een klein beetje trilt op het moment dat je een knop aanraakt. Hierdoor voelen de kunstmatige knoppen op een touchscreen net iets meer aan als 'echte' knoppen. Iets wat de Secret tevens bijzonder maakt is het gebruik van exclusieve materialen. In plaats van een extra laagje plastic heeft dit mobieltje een glazen scherm, wat niet geheel ongewoon is bij verschillende design phones. Wel uniek is de achterkant van koolstofvezel. Ook zijn er allerlei speciale lichteffecten te vinden bij het bedienen van de LG Secret. Bovendien is het toestel slechts 12 millemeter dik, wat zeker voor een slider niet heel veel is.

Geavanceerd toestel
Mobieltjes die het vooral van een bijzonder uiterlijk moeten hebben zijn doorgaans niet de meest geavanceerde. De LG Secret breekt met deze trend. Net als de Viewty is de lijst van features indrukwekkend: snel internet via UMTS en HSDPA, een 5 megapixel camera met de mogelijkheid super slowmotion filmpjes te maken en auto rotation, zodat het scherm automatisch meedraait als je het toestel draait. Zijn er ook dingen die het het toestel niet kan? Helaas wel, hoewel lang niet iedereen dit erg zal vinden. Wifi en GPS kunnen niet gebruikt worden, hoewel er ook nog maar weinig andere toestellen zijn die dit wel hebben. Voor mensen die smartphones gewend zijn zal de Secret echter geen handige keuze zijn. Omdat het niet over een open besturingssysteem zoals Symbian S60 of Windows Mobile beschikt kan er inhoudelijk weinig aan het toestel aangepast worden. Je favoriete software of spelletjes downloaden en installeren is er op de Secret dus niet bij.

The Secret?
Wat natuurlijk niet wegneemt dat de LG KF750 Secret een prachtig toestel blijft. Het geheim ervan? Heel veel features, in een zeer stijlvol jasje.

Reacties (2)

Geplaatst door: joop ()

Hoi ik heb een KF750 waarvan met het foto en het film maken hij vastloop ,en hij is nog geen jaar oud ik wordt van het kasje naar de muur gestuurd ik heb gebeld ik moest hem maar op sturen .Het kwam wel meer voor werd mij gezegd en dan moesten ze hem j opnieuw Updaten dat kost ongeveer 85 euro .Slechte zaak ik gebruik nu mijn oude Sony ericsson P910 i weer

Geplaatst door: Ben ()

Het zal mij benieuwen. Zolang LG weigert om mensen zelf hun telefoon te laten updaten, hoef ik het niet. Ik heb een LG Prada gehad en het ding zat vol met bugs. Updaten kon alleen door het ding op te sturen, dan was je hem dagen en zelfs weken kwijt en men kon niet eens zeggen of en wat er verbeterd was in de software.

Uiteindelijk heb ik het ding maar verkocht en een weer een oude vertrouwde SE gekocht.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie