Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

LG G5 heeft verwisselbare accu

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

Lg-G5.jpgLG greep haar kans om op de MWC in Barcelona de LG G5 aan de wereld te showen. De high-end smartphone is hét nieuwe vlaggenschip van LG dat het verschil moet gaan maken. Het is een gedurfd ontwerp met opvallende features. Over welke nieuwe functies beschikt de LG G5?

Vernieuwd design

Allereerst is het ontwerp van de LG G5 vernieuwd. Het IPS LCD-scherm is kleiner (5,3 inch) en de behuizing is niet meer van plastic of leer maar van metaal. Ook zitten de stand-by- en volumeknoppen niet meer aan de achterzijde. De volumeknoppen zitten nu aan de zijkant en de stand-by knop is geschrapt. Door op het scherm te tikken of de vingerafdrukscanner te gebruiken kan het toestel worden ingeschakeld. De vingerafdrukscanner bevindt zich nog wel aan de achterkant. 

Ombouwen tot digitale camera

De belangrijkste innovatie is dat je er een lege batterij uit kunt halen en er een volle batterij in kunt doen. Een verwisselbare accu is iets dat steeds minder vaak voorkomt bij smartphones. Dit komt door de metalen en waterdichte behuizingen. Voor de cameraliefhebbers is er de LG Cam Plus. Schuif de batterij eruit, zet de Cam Plus erop en je hebt een camera van accu-Lg-G5.jpgdigitale spiegelreflex kwaliteit. De batterij van 2800 mAh wordt omgetoverd tot een 4000 mAh batterij. Zo ben je verzekerd van genoeg batterij voor een dagje foto’s schieten. Ook beschikt hij over fysieke knoppen om de zoom, flitser en sluitertijd aan te passen. De camera die standaard op het toestel zit is voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde (16 en 8 megapixel) waardoor er foto's gemaakt kunnen worden met een wijde hoek.

Verbeterde audio

De twee module is de Hi-Fi Plus die speciaal gericht is op audio. Dit apparaat kun je ook op de batterij klikken en deze laat je luisteren naar films en muziek. Hiermee wordt een betere geluidskwaliteit gegarandeerd. De module is gemaakt in samenwerking met Bang & Olufsen Play.

Scherm ‘Always on’

Het display heeft een ‘Always on’-stand, waarmee de G5 overeenkomsten vertoont met de Galaxy S7, het nieuwste model van Samsung. Zowel de G5 als de S7 heeft een scherm dat altijd aan kan blijven bijvoorbeeld. Is je toestel uitgeschakeld dan toont het nog gemiste oproepen, sms’jes, mails of aankomende agenda-afspraken. Een klein deel van je display is verlicht. Volgens de fabrikant gebruikt deze functie 0,8 procent van de accu per uur.

Specificaties

De LG G5 heeft een krachtige Snapdragon 820 octa-core processor, die krachtiger en zuiniger is dan zijn voorganger. Het beschikt over het zogeheten Smart Protect. Deze technologie kan malware en malafide apps opsporen met behulp van kunstmatige intelligentie. Hierdoor blijft de privacy en data van de gebruiker gewaarborgd. Verder heeft het toestel 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte wat uitbreidbaar is met een geheugenkaart. Wat de prijs wordt is nog niet bekend, het toestel wordt in april verwacht.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie