Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Leven lang hetzelfde vaste telefoonnummer

Het wordt binnenkort mogelijk het telefoonnummer van een vaste verbinding mee te nemen naar een andere stad. Wie vaak verhuist, hoeft dus niet steeds van telefoonnummer te wisselen.

Bellers die eenmalig overstappen naar een nieuw 085-nummer, behouden dat nummer altijd. Het maakt niet uit in welke locatie in Nederland. Met deze voorstellen komt minister Brinkhorst van Economische Zaken. Hij voert hierover inmiddels gesprekken met de telefoniebedrijven.

Wie momenteel verhuist naar een andere regio, krijgt een ander nummer met het netnummer van de nieuwe woonplaats. Met het nieuwe 085-nummer is dat niet meer nodig. De gesprekskosten liggen waarschijnlijk tussen die voor lokale en landelijke gesprekken in. Overstappen is niet verplicht en de gewone netnummers blijven bestaan.

Via nieuwe technieken als bellen via internet was het al mogelijk om één nummer te krijgen, zonder geografische beperking. En bedrijven kennen sinds vorig jaar landelijke 088-nummers*, waarmee alle vestigingen door het land met één nummer bereikbaar zijn.

Een tweede voorstel in het plan maakt het voor bedrijven mogelijk het bestaande netnummer landelijk te gebruiken. Een bedrijf met een hoofdkantoor in Amsterdam, kan bijkantoren elders in het land zo toch met een 020-nummer bereikbaar laten zijn.

Voorwaarde is wel, dat het bedrijf is ingeschreven in een plaats in het netnummergebied. Daardoor is deze optie niet geschikt voor particulieren die verhuizen naar een andere regio.

Bron: AD

Gepubliceerd: woensdag 12 oktober 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie