Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Prijsverlaging Lebara, ook voor bestaande klanten

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

Logo LebaraOp 5 oktober verlaagde Lebara de prijzen van de maandcontracten en van de extra bundel onbeperkt bellen. Het leek in eerste instantie op een actie. Maar het is definitief en ook voor bestaande sim only klanten. En dat is best bijzonder.

Prijsverlaging maandcontracten

Bij Lebara kun je kiezen voor een sim only abonnement van 24 maanden of voor een maandcontract. Voor het maandcontract betaalde je tot 5 oktober per maand € 2 meer. Dat is nu verlaagd naar € 1 per maand. Dit geldt niet alleen voor nieuwe klanten, maar ook voor de mensen die al een maandcontract van Lebara hebben. Die zien eind oktober een euro minder op de rekening staan. Naar eigen zeggen is 5GB+150 min+ 150 sms het meest gekozen sim only abonnement. Je betaalt daar € 10 per maand voor en het is maandelijks opzegbaar. Ter vergelijking: bij Ben betaal je voor een soortgelijk contract € 12, bij Tele2 € 15 en bij Simyo € 16 per maand. Wel krijg je bij deze prijsvechters iets meer minuten en/of data. Lebara niet te stoppen

Prijsverlaging onbeperkt bellen

Alle klanten van Lebara kunnen kiezen voor de aanvullende bundel om onbeperkt mobiel te kunnen bellen. Deze bundel kostte € 2 per maand, dit is nu €1 per maand geworden. En ook dit geldt voor bestaande klanten. Lebara noemt het her en der korting of actie, maar het is dus een (definitieve) prijsverlaging. Er zijn geen actievoorwaarden aan verbonden bijvoorbeeld. Heb je als Lebara klant al zo'n onbeperkt bellen bundel dan zie je op de volgende factuur dat het nog maar € 1 kost. Dus in het gunstigste geval is jouw rekening vanaf oktober € 2 per maand lager, als je een maandcontract hebt in combinatie met de bundel onbeperkt bellen.

Prijsaanpassing ook voor bestaande klanten

Over het algemeen gelden acties, kortingen en prijsaanpassingen alleen voor nieuwe klanten. Dat 'bestaande' klanten hier ook van profiteren komt niet vaak voor. En meestal moet je daar dan zelf ook nog wat voor doen. Lebara heeft er voor gekozen iedereen mee te laten profiteren. Eelco Gijze, Marketing & Sales Director van Lebara zegt hierover: “Met onze Sim Only abonnementen richten we ons op mensen die kiezen voor vrijheid en flexibiliteit. We willen dat onze klanten hun abonnement makkelijk kunnen afsluiten en maandelijks kunnen aanpassen. Dit gevoel van vrijheid hopen we te vergroten met het verlagen van onze tarieven.” Kanttekening: dit geldt voor de aansluitingen vanaf 2 juni dit jaar. Vanaf die datum zijn de bundels beschikbaar die nu in prijs verlaagd zijn.

Aanvulling 28-10-2020  De 4G internetsnelheid is verhoogd. De nieuwe downloadsnelheid voor alle abonnementen is nu maximaal 75 Mbps (was 25 Mbps). Uploaden gaat van 10 Mbps naar max 25 Mbps. Deze snelheidsverhoging geldt voor alle abonnementen die voor 1 juni 2020 afgesloten zijn. Voor de contracten van na die datum gelden die hogere snelheden al.

Over Lebara

Lebara is in 2001 opgericht door drie migranten (Leon, Baskaran en Ratheesan) met één doel: voordelig naar huis kunnen bellen. De naam Lebara is gevormd door de eerste twee letters van hun naam achter elkaar te zetten.Tegenwoordig is het onderdeel van de Lebara Group die actief is in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk. Lebara is een MVNO, dat wil zeggen een telecomaanbieder zonder eigen netwerk. In Nederland gebruikt het het 4G-netwerk van KPN. Er worden zowel prepaid als sim-only abonnementen aangeboden. Sinds 2017 is Lebara volledig in handen van investeringsmaatschappij Palmarium AG.

Geactualiseerd: vrijdag 30 oktober 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie