Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Lebara Mobile verlaagt tarieven

Lebara Mobile heeft deze week de tarieven voor mobiel prepaid bellen drastisch verlaagd. Bellen naar het buitenland is voortaan al mogelijk vanaf 9 cent per minuut. Ook het bellen binnen Nederland is voordeliger geworden.

Lebara Mobile is een populaire aanbieder van onder meer prepaid mobiele telefonie. Daarvoor is naast een mobieltje een Lebara Mobile simkaart en beltegoed nodig. Vooral onder allochtonen is de aanbieder populair, net als bijvoorbeeld AY YILDIZ en Ortel Mobile. De tarieven voor bellen naar het buitenland zijn namelijk relatief laag. Afgelopen woensdag maakte de aanbieder bekend deze tarieven nog verder te verlagen.

Starttarief én 1e minuut volledig 
Bellen binnen Nederland is aanzienlijk goedkoper geworden, althans wat de minuutprijs aangaat. Deze is verlaagd van 35 naar 18 cent. Het starttarief is echter met 3 cent verhoogd en bedraagt nu 10 cent. Daarenboven moet de eerste minuut volledig betaald worden, ook al duurt het gesprek slechts enkele seconden. Na de eerste minuut wordt per seconde afgerekend. Met deze tariefstructuur is Lebara de eerste aanbieder in Nederland die én een starttarief én 'de eerste minuut volledig' berekent.

Internationaal bellen 
Voor het bellen naar het buitenland geldt vreemdgenoeg een lager starttarief, namelijk 7 cent. En hier wordt de eerste minuut per seconde afgerekend, daarna moet per minuut betaald worden. Ook deze constructie wijkt af van die van alle andere aanbieders. Internationaal bellen is nu mogelijk vanaf 9 cent per minuut naar bijvoorbeeld China, Polen en de Verenigde Staten. Mobiel bellen naar familie of vrienden met een vaste lijn in Bulgarije kost nu 12 cent per minuut, voorheen 17 cent. Naar Marokko kost nu 19 cent per minuut, voorheen 21 cent. Daarnaast zijn er nog 7 landen aangepast. Zie daarvoor de tariefvergelijking Bellen naar het buitenland.

Sms ook goedkoper 
Het versturen van een sms-bericht is ook goedkoper geworden. Dat kost nu nog maar 9 cent per bericht in plaats van 12 cent. Dit geldt ook voor het versturen van een tekstbericht naar het buitenland. Daarmee is Lebara een van de weinigen die voor het versturen van internationale sms'jes dezelfde tarieven hanteert als voor nationale. De meeste andere aanbieders verdubbelen (of verdrievoudigen) de prijzen voor het versturen van tekstberichten naar het buitenland.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie