Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Internet op je laptop in het buitenland

door Jeanet Woldring

Wilt u vanaf uw vakantieadres bereikbaar zijn en toch nog even vanaf het strand een mailtje kunnen sturen, uw mail lezen of surfen over het internet? Met mobiel internet op uw laptop kunt u op ieder moment het internet op. Bedenk wel dat de tarieven hoger zijn dan in Nederland!

Buiten de EU zijn de tarieven nog veel hoger, tot wel 10 euro of meer per MB. De wijze van afrekenen is bij de aanbieders nagenoeg gelijk d.w.z.  het verbruik wordt per MB afgerekend. Vodafone kent  ook dag- en maandbundels en T-Mobile hanteert een maximumbedrag per dag. Bij KPN is internet op de laptop niet mogelijk voor prepaidklanten.  

We hebben in dit artikel actuele tariefinformatie over internationaal datagebruik van de  drie grote providers voor u op een rijtje gezet!Abonnees betalen € 2,39 per MB; prepaidgebruikers € 3,50 per MB in Data Voordeellanden (42 landen). In overige landen respectievelijk € 8,93 en € 12,50 per MB. U kunt bij Vodafone ook een data dag- of maandbundel nemen. Data Dagbundel op reis kost € 14,28 per dag met een limiet van 50 MB per dag, daarbuiten € 2,38 per MB in Data Voordeellanden en € 8,93 per MB in overige landen. Data Plus op reis kost € 53,55 per maand met een limiet van 200 MB per maand, daarbuiten € 1,19 per MB in Data Voordeellanden en € 5,95 per MB in overige landen. Laptop Economy/Business/Executive abonnement: € 2 per MB, maximaal € 15 per dag in Europa. In Noord-Amerika, Oost-Europa en Australië € 5 per MB met een maximum van € 50. In de rest van de wereld € 10 per MB ook met een maximum van € 50 per dag. Prepaidklanten betalen € 2 per MB in Europa, geen maximum. In Noord-Amerika, Oost-Europa en Australië € 5 per MB en in de rest van de wereld € 10 per MB, ook zonder maximum. Het gebruik van internet in het buitenland wordt per dag vastgesteld en naar boven afgerond op 10 KB of een veelvoud daarvan (bij prepaid per sessie en naar boven afgerond op 200 Kb of een veelvoud daarvan). Bij overschrijding van 50 MB dagelijks gebruik wijzigt de snelheid automatisch naar maximaal 64/16 Kb/s. Via de Klantenservice kunt u deze snelheidsverlaging ongedaan maken.

De maximumbedragen van T-Mobile zijn prettig, want daardoor kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan! 
Snel of Zeker Mobiel Internet: € 2,38 per MB binnen de EU. Overige landen € 5,95 per MB. Overige KPN-klanten betalen € 3,95 per MB. Prepaid niet mogelijk.

Omdat gebruik van mobiel internet op de laptop in het buitenland duurder is dan in Nederland,  adviseert KPN het datagebruik in het buitenland scherp in de gaten te houden. Op het dashboard van uw KPN mobiel internet abonnement kunt u zien of u gebruik maakt van het KPN Netwerk ("KPN NL") of een buitenlands netwerk. Ook is het verbruik per sessie te zien en het totale verbruik te bekijken.

Conclusie: Bij T-Mobile bent u het goedkoopste uit, bij Vodafone en KPN betaalt u iets meer. Let bij de keuze van uw data-abonnement ook op de snelheden, de limieten en de snelheidsverlaging wanneer u de limiet heeft overschreden.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie