Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Kruidvat start weer met mobiele telefonie

door Jeanet Woldring

Drogisterijketen Kruidvat heeft vandaag aangekondigd volgende week te beginnen met een aanbod van mobiele telefonie. Onder de naam Kruidvat Mobiel kan voor 14 cent per minuut worden gebeld naar andere nummers. Bellen naar andere Kruidvat-klanten kost 5 cent, evenveel als een smsje.

De 1e minuut wordt altijd volledig in rekening gebracht, vanaf de 1e volledige minuut betalen per seconde. Bellen naar gratis 0800-nummers kost 14 cent per minuut en voor een telefoontje naar een 0900-nummer vraagt Kruidvat maar liefst 1,93 euro per minuut. Wie een smsje naar het buitenland verstuurt, betaalt 49 cent.

Het Kruidvat Mobiel Startpakket,  inclusief simkaart, 13 euro beltegoed en nieuw telefoonnummer, is verkrijgbaar bij alle Kruidvatwinkels voor 9,99 euro. Klanten kunnen het nieuwe telefoonnummer in het startpakket gebruiken of hun oude nummer meenemen. Ook mobiel internet is mogelijk. In Kruidvatwinkels kunnen klanten hun beltegoed opwaarderen met 8,12 of 16 euro.

Kruidvat heeft twee jaar geleden ook al een prepaid aanbod gelanceerd onder de naam Tok Toe Mie. Dat gebeurde destijds in samenwerking met debitel, dat inmiddels is overgenomen door KPN. Met Tok Toe Mie mikte Kruidvat op een jonge doelgroep, met Kruidvat Mobiel vooral op families en vriendengroepen.

De drogisterijketen claimt de goedkoopste aanbieder te worden voor prepaidtelefonie. Qua minuuttarief is  Simyo echter goedkoper. Bij deze KPN-dochter kost het bellen namelijk 10 cent per minuut, maar moet nog wel een starttarief van 10 cent betaald worden. In de Prepaidvergelijking komt Kruidvat, die geen starttarief maar de eerste minuut volledig afrekent, daarom op de eerste plaats. Nog boven Aldi en DekaMobiel, die begin dit jaar startte op het Vodafone-netwerk en tot dusver de goedkoopste was.

Vorig jaar dook Aldi al op op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie. Kruidvat en Aldi maken beide gebruik van het netwerk van KPN. Ze bieden alleen simkaarten en wat beltegoed aan. Bellers moeten zelf voor een telefoon zorgen.
 
Nederland telt tientallen virtuele aanbieders van mobiele telefonie (MVNO's) die gebruikmaken van het netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile.
 

Gepubliceerd: donderdag 25 maart 2010
Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie