Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN ziet weinig heil meer in België

door Jeanet Woldring

KPN heeft zich tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst in Brussel beklaagd over de regelgeving in Belgie. Topman Ad Scheepbouwer weet niet of nieuwe investeringen in België nog zinvol zijn. Volgens hem is de vroegere Belgische monopolist Belgacom de grote boosdoener.

Tot nu toe heeft KPN zo'n 2 miljard euro in de Belgische activiteiten gestoken. Het bedrijf is er eigenaar van mobiele telecomaanbieder Base, prijsvechtersmerk Simyo en internetprovider Tele2/Versatel. KPN zegt inmiddels teleurgesteld te zijn in de vooruitzichten van de Belgische markt. 
 
Onvoldoende concurrentie
Scheepbouwer stoort zich vooral aan het feit dat de Belgische breedbandmarkt onvoldoende concurrerend is. In zijn ogen heerst in Wallonië een waar Belgacom-monopolie en in Vlaanderen regeren Telenet en Belgacom. Ook zou de vroegere monopolist Belgacom hoge kosten rekenen voor toegang tot zijn telefoonnetwerk.

Toezichthouders OPTA en BIPT 
Overigens werd KPN in het verleden van dezelfde praktijken beschuldigd. Zoals gemeld gaat de Nederlandse toezichthouder KPN dit jaar extra in de gaten houden. OPTA vindt  dat de telecomreus nog steeds een te groot aandeel heeft op de markt van zakelijke telefonie- en datadiensten.

In oktober drong de Europese Commissie aan op strakkere regelgeving door de Belgische toezichthouder BIPT, omdat de markt voor vaste telefonie te hoge prijzen en te weinig concurrentie kent. De regering heeft daarop inmiddels met wetswijzigingen gereageerd, waardoor het BIPT meer armslag krijgt om de dominante positie van Belgacom aan te pakken.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie