Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN wil na roerig 2012 focus op kwaliteit leggen

2 reacties

KPN heeft gisteren, op 13 juni 2013, zijn jaarlijkse strategiesessie gehouden. Op dit moment is KPN, met een marktaandeel van meer dan 30%, de grootste telecomaanbieder van Nederland. 2012 is voor KPN een bewogen jaar geweest, met veel veranderingen en obstakels, zegt Eelco Blok, CEO van KPN, tijdens deze strategiesessie. Veel KPN klanten zullen zich dus afvragen: hoe staat het ervoor en wat zijn de plannen van KPN?

Hoe staat het ervoor?

Volgens Blok heeft KPN een roerige tijd achter de rug, met daarin positieve en minder positieve gebeurtenissen.
Om te beginnen werd KPN gedeeltelijk gekocht door América Móvil (AMX ). Met deze gedeeltelijke overname kreeg KPN niet alleen een financiële injectie van AMX, maar ook beschikking over strategische, commerciële en financiële expertise.

Daarnaast zag KPN de marktaandelen dalen en was er stevige concurrentie vanuit Duitsland en België.
Ook was de hoge prijs die betaald moest worden op de frequentieveiling, namelijk 1,4 miljard euro, een tegenvaller voor KPN, ondanks dat ze blij zijn met de behaalde frequentie.

Toch waren er in 2012 ook positieve veranderingen voor KPN. Zo zijn er succesvolle nieuwe diensten en producten gelanceerd, is het bedrijf enorm rap gestart met de landelijke uitrol van het 4G netwerk en dalen de marktaandelen op dit moment niet verder.

Wat zijn de plannen van KPN?

KPN heeft een langetermijnplan opgesteld waarmee ze hun positie als marktleider willen behouden en versterken.
Het bedrijf zal zich, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, minder gaan focussen op aanbiedingen en het drukken van de prijs, en meer op het verbeteren van hun USP (unique selling point), namelijk kwaliteit. Om dit te behalen wordt er geïnvesteerd in het netwerk en de dienstverlening. De verwachting is dat deze investeringen op de langere termijn weer zullen zorgen voor betere operationele resultaten.

Een ander belangrijke verandering binnen KPN, is dat het bedrijf gaat rationaliseren. Het bedrijf is eigenlijk uit zijn eigen voegen gegroeid, waardoor de organisatie te ingewikkeld en bureaucratisch is geworden. Door het versimpelen van zowel de organisatiestructuur als de product portfolio zullen naar verwachting de producten beter aansluiten op de wens van de consument, zal de consument beter geholpen kunnen worden, zullen de operationele kosten afnemen en kunnen er binnen de organisatie sneller en beter beslissingen worden genomen. Volgens KPN zal dit het bedrijf ook helpen om de positie als marktleider te versterken.

Een andere stap die het bedrijf heeft genomen is het opnieuw positioneren van zijn dochterondernemingen, waaronder Telfort, Hi en XS4ALL.
Dit had grote prioriteit omdat KPN samen met zijn dochterondernemingen zo’n groot marktaandeel heeft, dat het belangrijk is dat deze ondernemingen niet met elkaar gaan concurreren. Hieruit is gebleken dat de koers van Hi enigszins moet worden bijgestuurd. Details hierover zijn nog niet bekend.

Met de KPN XL Stores wil KPN consumenten beter voorzien van informatie en helpen bij klachten of problemen. Deze XL Stores hebben bijvoorbeeld naast alle KPN producten en goed opgeleide mensen die hier alles over kunnen vertellen, bijvoorbeeld ook een technische afdeling voor reparaties. Zo zit alles voor de consument onder één dak en is een bezoekje aan de KPN XL Store bijna vergelijkbaar met een bezoek aan een Apple Experience Center. Op dit moment zijn er in Nederland dertien van zulke XL Stores en in de toekomst zullen er naar verwachting meer bijkomen.

Ook is KPN erg trots op het KPN Compleet pakket. Veel aanbieders in Nederland bieden triple-play pakketten maar door de grootte, stabiliteit en kwaliteit van het netwerk van KPN kunnen zij iets extra’s en vernieuwends bieden, namelijk een alles-in-1 pakket met daarin ook mobiele telefonie: KPN Compleet. Het bedrijf trekt dus het voortouw in Nederland wat betreft alles-in-1 pakketten met ook mobiele telefonie.

Tenslotte zal KPN zich nog meer inzetten om gebruik van het 4G netwerk te promoten. Alle databundels van KPN werken al op het 4G netwerk, en ook voor zakelijke gebruikers blijkt het zeer efficiënt. Zo maken al meerdere bedrijven in de omroepwereld hiervan gebruik, doordat grote bestanden zoals video’s enorm snel binnen te halen en te versturen zijn met zo’n 4G verbinding. Ook op dit vlak wil KPN absoluut marktleider zijn.

Conclusie
Uit al deze plannen blijkt dat KPN goed beseft dat door de veranderende markt ook het inkomstenmodel voor hen veranderd, en ze lijken hier nu goed op in te spelen door al de maatregelen om marktleider te worden op het gebied van andere producten en diensten, zoals dus het 4G netwerk en de complete pakketten met daarin ook mobiele telefonie.

Reacties (2)

Geplaatst door: Gerrit ()

In het algemeen vind ik dat telecombedrijven veel te vaak wisselen strategie en soorten pakketten, er is voor de consument geen touw meer aan vast te knopen. De kwaliteit van het KPN netwerk is echter nog altijd goed.

Voor de redacteur van dit artikel:

In de conclusie staat: "ook het inkomstenmodel voor hun veranderd" , dat moet zijn "ook het inkomstenmmodel voor hen veranderd".
(hun is bezittelijk voornaamwoord en dat is hier niet van toepassing)

Geplaatst door: Mariska ()

Nou dat klinkt dus helemaal niet spannend.KPN blijft een zeer arrogant bedrijf!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie