Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN, Vodafone en T-Mobile: voorlopig geen extra roamingkosten in VK

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Mensen die in een ander EU-land bellen, sms’en of mobiel internetten doen dat zonder extra kosten. Dit geldt ook na 1 januari voor het Verenigd Koninkrijk (VK). Dat zeggen KPN, Vodafone en T-Mobile desgevraagd. Op 1 januari 2021 zijn de EU-regels niet meer geldig in het VK vanwege de Brexit. Dit kan gevolgen hebben voor de kosten van roaming, verbinding maken met een buitenlands netwerk, in het land. Wij hebben de grote providers gevraagd of roaming in het VK volgend jaar duurder wordt. 

Voorlopig geen extra kosten

KPN geeft aan dat er geen extra kosten voor bellen en internetten komen vanaf 1 januari. Bestaande afspraken over het inkopen van roaming in het VK blijven voorlopig bestaan. De provider geeft aan dat roaming wordt ingekocht bij mobiele operators in het VK en dat  De provider blijft ‘Roam Like at Home’ toepassen in het VK. De woordvoerder van KPN geeft aan dat het VK niet het enige 'niet EU-land' is waar 'Roam Like at Home' wordt toegepast. In bijvoorbeeld IJsland en Zwitserland kun je ook goedkoop bellen en internetten. Ook T-Mobile en hollandsnieuwe geven aan dat er voorlopig niets verandert voor hun klanten en dat ze voordelig kunnen blijven bellen en internetten in het VK. Vodafone geeft in een reactie aan dat de Brexit in 2021 geen gevolgen heeft voor het gebruik van mobiele netwerken in het Verenigd Koninkrijk.

Alles over roaming

Je kunt dus in alle EU-landen voordelig internetten vanuit je bundel. Gek genoeg kan het per provider verschillen welke landen tot de EU worden gerekend. In ons overzichtsartikel zie je in een oogopslag in welke landen jij gebruik kunt maken van 'Roam Like at Home'.

Geactualiseerd: dinsdag 29 december 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie