Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN, Vodafone en T-Mobile: voorlopig geen extra roamingkosten in VK

door Margot Meendering

Mensen die in een ander EU-land bellen, sms’en of mobiel internetten doen dat zonder extra kosten. Dit geldt ook na 1 januari voor het Verenigd Koninkrijk (VK). Dat zeggen KPN, Vodafone en T-Mobile desgevraagd. Op 1 januari 2021 zijn de EU-regels niet meer geldig in het VK vanwege de Brexit. Dit kan gevolgen hebben voor de kosten van roaming, verbinding maken met een buitenlands netwerk, in het land. Wij hebben de grote providers gevraagd of roaming in het VK volgend jaar duurder wordt. 

Voorlopig geen extra kosten

KPN geeft aan dat er geen extra kosten voor bellen en internetten komen vanaf 1 januari. Bestaande afspraken over het inkopen van roaming in het VK blijven voorlopig bestaan. De provider geeft aan dat roaming wordt ingekocht bij mobiele operators in het VK en dat  De provider blijft ‘Roam Like at Home’ toepassen in het VK. De woordvoerder van KPN geeft aan dat het VK niet het enige 'niet EU-land' is waar 'Roam Like at Home' wordt toegepast. In bijvoorbeeld IJsland en Zwitserland kun je ook goedkoop bellen en internetten. Ook T-Mobile en hollandsnieuwe geven aan dat er voorlopig niets verandert voor hun klanten en dat ze voordelig kunnen blijven bellen en internetten in het VK. Vodafone geeft in een reactie aan dat de Brexit in 2021 geen gevolgen heeft voor het gebruik van mobiele netwerken in het Verenigd Koninkrijk.

Alles over roaming

Je kunt dus in alle EU-landen voordelig internetten vanuit je bundel. Gek genoeg kan het per provider verschillen welke landen tot de EU worden gerekend. In ons overzichtsartikel zie je in een oogopslag in welke landen jij gebruik kunt maken van 'Roam Like at Home'.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie