Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN, Vodafone en T-Mobile vergeleken

door Jeanet Woldring

De drie grote operators hebben hun abonnementen voor mobiel bellen compleet op de schop gegooid. Voornamelijk met de bedoeling het aanbod overzichtelijker en eenvoudiger te maken. Of dat is gelukt? En wie is nu de voordeligste? Tijd voor een vergelijking.


T-Mobile was de eerste die op 11 januari zijn drie soorten abonnementen Flex, Relax en MyFaves terugbracht tot één, onder de naam Relax. De belangrijkste wijziging is de onbeperkte houdbaarheid van belminuten en sms'jes.

KPN wijzigde de Personal Sim abonnementen per 25 januari. Belkosten worden voortaan per minuut in rekening gebracht. In sommige gevallen gaat het buitenbundeltarief tien procent omhoog. Positief is dat het tegoed een maand langer houdbaar is bij KPN online. De wijzigingen gelden ook voor Hi en alleen voor nieuwe contracten.

Vodafone paste per 1 februari zijn tariefstructuur aan. In plaats van de Basis abonnementen  biedt Vodafone nu keuze uit 3 abonnementsvormen, passend bij het belgedrag: Bellen, Bel+Sms of Bel+Sms+Web. 

Goedkoopste abonnement

Bellen.com heeft de Belwijzer Mobiel laten uitrekenen wie van de drie de beste (voordeligste) keus is voor de gemiddelde beller (280 min.+80 sms+10x voicemail per maand). We keken naar 1-jarige abonnementen.

T-Mobile komt met kop en schouders als goedkoopste uit de bus (€ 441). Hi Online volgt op de tweede plaats (€ 530,-) terwijl zowel KPN Personal Sim Bel-SMS (€ 590) als Vodafone Bel+Sms (€ 626) aanmerkelijk duurder zijn. Voor de gemiddelde beller een verschil van 186 euro op jaarbasis! Het loont dus de moeite om de Belwijzer te raadplegen als u een nieuw abonnement zoekt.

Goedkoopste Sim Only
Kijken we alleen naar de Sim Only's (abonnementen zonder toestel), dan ziet het plaatje er heel anders uit. Vodafone Scherp is nu de voordeligste keus (€ 269), op de voet gevolgd door T-Mobile Relax (€ 280). Hi SimOnly kost bijna 150 euro meer (€ 426), terwijl  KPN Bel-Sms Sim Only de rij sluit (€ 469). Tussen de goedkoopste en duurste zit maar liefst 200 euro op jaarbasis! De moeite waard dus om goed te vergelijken alvorens de juiste keus te maken.

Conclusie
De gemiddelde beller (en sms'er) die een 1-jarig abonnement met toestel zoekt, is het voordeligst uit bij T-Mobile. Wie met dit belprofiel een Sim Only abonnement wil, heeft bij Vodafone het 'scherpste' tarief.   

Gepubliceerd: maandag 8 februari 2010
Geactualiseerd: dinsdag 2 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie