Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN vernieuwt mobiele abonnementen

12 reacties

KPN wijzigt met ingang van vandaag de mobiele abonnementen. Het nieuwe abonnement heet Flexibel, een soort combi van KPN Mobiel en FlexiBel.  Zowel de voorwaarden, de tarieven alsmede de  namen veranderen.  Het multimediabedrijf gaat heel flexibel om met de naamgeving: FlexiBel wordt Flexibel Tarief en KPN Mobiel wordt Flexibel van KPN Mobiel. Bellen.com zet de verschillen op een rijtje, uiteraard met alle eventuele voor- en nadelen.

Flexibel flexibeler dan FlexiBel...
KPN Mobiel € 20 (25, 30 etc.), de zgn. euro-abonnementen vervallen en de nieuwe KPN Mobiel Flexibel bundels komen er voor in de plaats. Overigens blijft FlexiBel zoals het er nu is ook bestaan; dat abonnement gaat Flexibel Tarief heten (let op het hoofdlettergebruik). De veranderingen komen een week nadat concurrent T-Mobile grote veranderingen doorvoerde bij het bijna gelijknamige abonnement "T-Mobile Flex".

Met het nieuwe Flexibel van KPN Mobiel kan iedere maand gratis zelf de hoogte van de bundel aangepast worden. "Onbeperkt naar boven en naar beneden. Zo kies je altijd de bundel die past bij jouw belgedrag", stelt de aanbieder. Bellen kan vanaf € 0,10 per minuut en er kan gekozen worden uit elf bundels.

Je abonnement aanpassen aan je belgedrag was eveneens het uitgangspunt van FlexiBel, één van de alleroudste abonnementen van KPN. Bij het oude FlexiBel kreeg je echter pas elke 6 maanden een gratis abonnementsadvies, waarna je gratis kon wisselen naar een andere vorm. Basis was dat je bij het duurste FlexiBel abonnement de laagste gesprekskosten had en bij het goedkoopste FlexiBel abonnement hoge gesprekskosten.  In het abonnement zat geen enkele belminuut of sms. Elke gebelde seconde en sms moest dus bijbebetaald worden.  Voordeel van FlexiBel was vooral dat je lage abonnementskosten had en toch profiteerde van een interessante toestelkorting. Sommigen kozen dit abonnement om die reden als tweede abonnement, alleen maar om goedkoop een toestel te scoren en niet om mee te bellen.

FlexiBel heet nu Flexibel Tarief
Bij het nieuwe Flexibel Tarief van KPN kun je zelf niet kiezen. Het abonnement past zich automatisch aan jouw belgedrag aan. Hieronder de eigenschappen op een rijtje.

 

KPN Mobiel € 20 etc. (vervallen)

Flexibel (nieuw) Flexibel Tarief (voorheen FlexiBel)
Abonnementen 9 abonnementen van € 20 - € 200 per maand 11 abonnementen: vanaf € 20 - € 200 per maand Eén maandbedag van € 12,50 en bellen vanaf € 0,11 p/min (boven de 400 min.)
Bundel/beltegoed   Elke maand gratis onbeperkt de bundelhoogte aanpassen Niet zelf aanpassen; het abonnement past zich automatisch aan het belgedrag aan
Bundel/beltegoed Alle kosten uit één tegoed.   Ongeacht of je je bundel nu opmaakt aan sms, bellen in het buitenland of andere diensten heb je recht op hetzelfde aantal voordeelminuten tegen een voordelig tarief. Ook al gaat een deel van het tegoed op aan andere diensten dan bellen, dan kun je bijv. bij KPN Mobiel 30 altijd 200 minuten bellen tegen 15 cent per minuut; ook buiten de bundel. Beltegoed 12 maanden geldig.
Bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland en sms uit het tegoed. Overige kosten komen bovenop het beltegoed.


Beltegoed  2 maanden geldig. Het oude beltegoed wordt eerst verbeld, vervolgens het nieuwe tegoed
Abonnement zonder bundel; elke gebelde seconde en sms moet bijbetaald worden.
1e minuut/starttarief De 1e minuut wordt volledig in rekening gebracht, daarna betalen per seconde De 1e minuut wordt volledig in rekening gebracht, daarna betalen per seconde Geen 1e minuut volledig, maar starttarief van € 0,07
Binnen/Buiten de bundel      Beltarief na de Voordeelminuten € 0,29 per minuut. Buiten-de-bundel tarief € 0,25 per minuut Geen buiten-de-bundel tarief
 Aanpassen   Aanpassen kan vanaf 3 maanden na het ingaan van het abonnement Zelf aanpassen kan niet. Alleen betalen voor wat je belt. Wat je niet gebruikt, betaal je ook niet
Advies   Helder inzicht in verbruik en gratis advies Hoe meer je belt, hoe lager het tarief (automatisch)
Kortingsactie   Bij een tweejarig abonnement  12 maanden korting, bij een eenjarig abonnement 6 maanden korting. Geen korting


De nadelen
Het beltegoed is niet meer te gebruiken voor bellen buiten Nederland. Wel is het mogelijk gratis de dienst EU voordeelbellen in te stellen, waarmee er voor € 0,25 per minuut gebeld kan worden in de EU. Behalve deze optie zijn er nog meer voordeelopties.

Voordeelopties
KPN biedt diverse voordeelopties waarmee je het abonnement kunt aanvullen. Zo is er ondermeer: 
- KPN OpWeg, een mobiel navigatiesysteem voor € 7,50 per maand.
- MobielThuis, voordelig bellen naar vaste en mobiele nummers binnen 100 meter van je huis voor € 5,- per maand.
- Surf & Mail, voor soms of altijd mobiel internetten op je mobiele telefoon vanaf € 4,95 per maand.
- EU Voordeelbellen, voor € 0,25 per minuut bellen in de EU.
- SMS verdubbelaar waarmee je zowel binnen als buiten de bundel tegen half tarief sms't.

Checken belverbruik
Om te zien hoe veel je de afgelopen maand gebeld hebt, kun je online je verbruik van de lopende maand bekijken en je eerdere facturen inzien. Zo kan het verbruik scherp in de gaten gehouden worden. Of je belt de Saldofoon op nummer 1244. Een sms'je met het woord 'saldo' sturen naar dit nummer kan ook. 

Aanpassen bundel
Nieuwe KPN klanten mogen vanaf 3 maanden nadat het nieuwe Flexibel abonnement is ingegaan hun bundelhoogte aanpassen. In deze 3 maanden hebben ze volgens KPN de tijd om het belgedrag goed in te schatten. Om de bundelhoogte aan te passen bel je naar nummer 1200 of ga je naar Mijn KPN. Wie van een KPN MobielPlus, FlexiBel of KPN Mobiel abonnement overstapt naar Flexibel mag direct na de overstap al de bundelhoogte aanpassen.

Reacties (12)

Geplaatst door: jaap ()

Kleine toevoeging op vorig bericht.Indien ik niet akkoord ga met deze automatische verlenging dan moet ik dit voor 12 november doorgeven aan KPN en wordt het abonnement per 1 maar beëindigt.Dit natuurlijk om overtappen met nummer behoud erg moeilijk te maken, en anders zeker kostbaar.

Geplaatst door: Jaap ()

KPN en het verlengen van het mobiel abonnement (flexibel). PAS OP!!!!!!KPN doet voorkomen alsof er een mooi en voordeliger abonnement wordt aangeboden met meer extra belminuten. Een abonnement wat je gratis maandelijks kan aanpassen.Het aanbod wat ik heb ontvangen van KPN flexibel sim only.... 23,50 per maand. Volgens KPN is mijn huidig abonnent. 28,50 per maand? KPN jokt gewoon heel erg..... Mijn huidig abonnement is 14,24. Een verhoging van 9,26 per mnd (+65%).Daarnaast is het beltegoed nog maar 2 maanden geldig.Samengevat KPN verhoogd de prijzen met 65% met slechtere voorwaarden.Dat alles ook nog met onjuiste informatie.... zelfs bedrog!

Geplaatst door: darcos ()

Jaren terug had ik een Hi-abonnement, maar het tegoed kun je niet in het buitenland aanwenden.Na 1 jaar overgestapt naar een KPN Mobielabo,tegoed wel in het buitenland te gebruiken, maar helaas is het tegoed maar 2 maanden geldig. Verlengd met KPN Mobiel SIM-only, beltegoed is nu 1 jaar geldig en ook in het buitenland te gebruiken.Vorige maand verlengd met Flexibel SIMonly 17.50 voor 10.95 euro/maand. En nu lees ik,dat het beltegoed maar 2 maanden geldig is en ook niet meer naar/in het buitenland te gebruiken is.Ik heb ook mijn beltegoed opgespaard voor een komende reis naar Indonesie, maar dat(ca. 70 euro) ben ik eind volgende maand kwijt. Nu alvast maar opzeggen, straks vergeet ik het weer(opzegtermijn 3 maanden). En nee, mogelijkheid om over 3 maanden Flexibelabo te "verlagen" naar 12.50,terwijl ik nu 10.95 euro betaal is geen optie.

Geplaatst door: Valentijn ()

Ik ben al enige tijd trouw KPN klant. Nu werd mij verteld dat de abonnementsvorm KPN Mobiel gaat verdwijnen. Nu is dat niet zo`n ramp (abonnementen veranderen nou eenmaal), maar ik heb voor een reis naar Azië een flink gedeelte bundeltegoed gespaard (€ 150,-). Ik kan niet verlengen, want dan is vervalt mijn tegoed voortijdig (nieuwe termijn is 2 maanden tegenover KPN Mobiel 12 maanden) en de klantenservice zegt dat ik dan maar moet wachten tot ik terug ben (augustus 08). Ik moet dus maar 6 maanden langer met mn abonnement doen!!?

Iemand nog tips?

Groet, Valentijn

Geplaatst door: German ()

www.tommytelecom.nl op KPN netwerk

Geplaatst door: Pelle ()

Erg jammer dat bellen in het buitenland vanuit de bundel is komen te vervallen. Dat is een van de redenen geweest dat ik bij KPN ben gaan zitten. Nou ja bij mn verlenging ga ik maar weer telecomshoppen denk ik zo. Erg jammer.. Goed bereik maar geen buitenland meer. Kan ik naar orange toe, slecht bereik wel buitenland (als ze dat niet gaan veranderen)

Geplaatst door: Remigius ()

Bah,

Ik heb een abonnement van 25 euro waarbij ik 220 minuten kan bellen. Het onverbruikte tegoed was een jaar geldig.
In de nieuwe vorm (flexibel) ga ik voor 27,50 euro naar 190 belminuten waarbij het onverbruikte tegoed 2 maanden geldig blijft. 🙁

Los daarvan heb ik nog stees niets van KPN vernomen, maar staat het hele verhaal wel op KPN.com. Communicatie is beneden peil!!

Zoals een vorige schrijver al schreef.... toch mijn ogen maar eens openhouden voor de concurrent...

Geplaatst door: Remigius ()

Bah,

Ik heb een abonnement van 25 euro waarbij ik 220 minuten kan bellen. Het onverbruikte tegoed was een jaar geldig.
In de nieuwe vorm (flexibel) ga ik voor 27,50 euro naar 190 belminuten waarbij het onverbruikte tegoed 2 maanden geldig blijft.

Los daarvan heb ik nog stees niets van KPN vernomen, maar staat het hele verhaal wel op KPN.com. Communicatie is beneden peil!!

Zoals een vorige schrijver al schreef.... toch mijn ogen maar eens openhouden voor de concurrent... 🙁

Geplaatst door: erwin ()

Ik snap er geen hout van wat er allemaal gebeurt bij Kpn Mobiel. En waarom hoor je niets van Kpn zelf!!! moet het allemaal maar lezen via internet dat mijn Kpn Mobiel abonnement is komen te vervallen en dat er wat nieuws komt.Het wordt tijd om eens verder te kijken dan Kpn.

Geplaatst door: Ir. A. Overbeeke ()

Ik was een fervente KPN Mobiel gebruiker, opgeboud beltegoed bleef een jaar geldig wat goed van pas kwam in de vakantieperiode. Met de doorgevoerde wijziging van KPN komt het sparen van het beltegoed te vervallen, derhalve rest slechts een oplossing en dat is overstappen op een andere provider welke deze mogelijkheid van beltegoed sparen nog wel in het pakket heeft. Ik was van plan om drie abonnementen alle drie bij KPN onder te brengen, helaas moet ik nu noodgedwongen uitwijken naar T-Mobile.

Geplaatst door: Jaitse ()

Hoeveel mensen heeft KPN in dienst om constant via nieuwe ingewikkelde constructies de klant duurder uit te laten zijn?

Geplaatst door: Benjamin ()

Typisch KPN, je moet eerst een graad halen voor je de abonnementen begrijpt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie