Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verlaagt tarieven mobiel bellen buitenland

7 reacties

KPN heeft per 8 januari de tarieven voor mobiel bellen en gebeld worden in het buitenland aanmerkelijk verlaagd. Afhankelijk van het abonnement kan de tariefsverlaging oplopen tot 60 procent. De nieuwe zogeheten roamingtarieven gelden met ingang van deze week voor alle klanten met een abonnement van KPN én Hi. Prepaid klanten volgen binnen twee weken.

Met ingang van deze week heeft KPN het aantal voordeelnetwerken in de Europese Unie uitgebreid naar 27. Tot dusver kon in 12 Europese landen gebruik worden gemaakt van de goedkopere tarieven van de voordeelnetwerken t.w. Belgie (Base),  Denemarken (Sonofoon), Duitsland (E-Plus), Frankrijk (Bouygues), Griekenland (Cosmote),  Ierland (O2),  Italië (Wind),  Luxemburg (Tango),  Oostenrijk (One),  Spanje (Amena),   Verenigd Koninkrijk (O2)en Zwitserland (Sunrise). Wereldwijd gold voor tien landen overigens al een voordeeltarief. Dat zijn de Verenigde Staten, Canada, Australië, Zuid-Afrika, Singapore, Taiwan, Turkije, Zwitserland, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten.

Goedkoper bellen via voordeelnetwerken in alle 27 EU-landen  
Nu is er in alle EU-landen een voordeelnetwerk beschikbaar. Daardoor kan er bijvoorbeeld in de jongste lidstaten Bulgarije en Roemenië voor hetzelfde tarief gebeld worden als in de andere EU-landen. Dat komt omdat KPN één tarief voor bellen in Europa hanteert. Zo bellen vakantiegangers met een KPN Flexibel Economy of Hi abonnement overdag voor € 1,15 per minuut naar Nederland. Via de niet-voordeelnetwerken is dat  € 1,38 per minuut.

Daluren
Daarnaast gold (en geldt) via deze zogeheten voordeelnetwerken een lager tarief in de daluren. Het bellen is dan 40% goedkoper ten opzichte van een niet-voordeelnetwerk buiten de daluren. De daltijden zijn van acht uur 's avonds tot acht uur 's ochtends en in het weekend, lokale, buitenlandse tijd. Zo bellen vakantiegangers in de EU-landen met KPN  of Hi 's avonds voor € 0,90 per minuut naar Nederland. Via de niet-voordeelnetwerken is dat  € 1,12 per minuut.

Dekking
KPN zegt een tweede netwerk te bieden in het geval dat een voordelig netwerk onverhoopt onvoldoende dekking heeft. Hierdoor zouden klanten in het buitenland altijd optimaal bereikbaar moeten zijn.

Prepaid binnen twee weken
De tarieven gelden vooralsnog voor alle postpaid abonnementsvormen van KPN en Hi. Binnen twee weken kunnen ook prepaidklanten gebruikmaken van nieuwe, lagere tarieven.

De nieuwe roamingtarieven voor de KPN en Hi abonnementen en landen worden een dezer dagen ingevoerd op Vakantiebellen.com.

Reacties (7)

Geplaatst door: vader van ()

Dat zeggen ze bij de Nederlandse Energiemaatschappij ook

Geplaatst door: moeder van.. ()

Ik belde naar mijn kinderen en kleikinderen in Zwitserland met BEL 1643 voor 1 cent per minuut en in Nederland met BEL 1649 ook voor 1 cent per minuut.

Nu is de KPN zo groot, die kunnen dit best evenaren, 1 cent per minuut, hallo KPN dat laat je je toch niet 2 x zeggen. Ik zeg;DOEN!!

Geplaatst door: Gert ()

`Schokkende` prijsdalingen! Alsof het guldens zijn...
Ik belde in 1998 in Engeland voor 14ct/min. Kan nu, met de euro natuurlijk niet meer. EUR. 1,15 OOGT natuurlijk VEEL BETER. VOORAL VOOR DE PORTEMONNEE VAN KPN

Geplaatst door: blue-drake ()

moest k niet altijd al é1,15 betalen met hi???

En:
Via de niet-voordeelnetwerken is dat é 1,38 per minuut

Is dat niet een verhoging????

Geplaatst door: Benjamin ()

Ze zullen de hete adem van het europese parlement wel voelen.Maar...........nog steeds veel te duur en uiteindelijk zullen er wel maatregelen volgen vanuit Brussel.

Geplaatst door: Jeffrey ()

Sorry dat ik het zeg, maar ik vindt dat nog steeds duur.

Geplaatst door: karel ()

Hoe zit het met Simyo?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie