Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN verlaagt tarieven bellen en voicemail in buitenland

door Jeanet Woldring

Net als andere providers verlaagt KPN per 1 juli aanstaande de tarieven voor mobiel bellen en gebeld worden in de EU. Vanaf dezelfde datum is het ontvangen van voicemail wereldwijd gratis. En wie vanuit andere EU-landen e-mailt en internet, krijgt vanaf donderdag te maken met een automatische kostenlimiet van 59,50 euro. 

KPN verlaagt zijn tarieven mobiel bellen in lijn met Europese regelgeving. De standaardtarieven binnen de 27 landen van de EU, plus IJsland, Noorwegen en Liechtenstein. zijn vanaf 1 juli 2010:
Bellen               46 cent (nu: 51 cent)
Gebeld worden 18 cent (nu: 23 cent)

Versturen van een sms’je vanuit het buitenland blijft 13 cent kosten, een sms-bericht ontvangen blijft gratis.
 
Extra voordeel voor langere gesprekken binnen de EU
Wie tijdens zijn vakantie langere gesprekken voert, kan gebruik maken van voordeel met KPN OpReis. Met deze optie betaalt u per gesprek binnen de EU eenmalig een starttarief (80 cent) en vervolgens een tarief per minuut dat lager is dan het standaardtarief (25 cent).
 
Wereldwijd gratis voicemail ontvangen
KPN brengt vanaf 1 juli aanstaande geen kosten meer in rekening voor het ontvangen van voicemailberichten als de ontvanger in het buitenland is. Deze verbetering geldt niet alleen in de EU maar wereldwijd. Voor het afluisteren van voicemail betaalt u het tarief voor bellen naar Nederland.
 
Automatische kostenlimiet voor internetten en e-mailen binnen de EU
Per 1 juli krijgen klanten van KPN en Hi automatisch een maandelijkse datalimiet van 59,50 ingesteld voor gebruik van mobiel internet op laptop of smartphone binnen de Europese Unie (dataroaming). Dit is overeenkomstig nieuwe Europese richtlijnen. Wie voor een hoger maandelijks bedrag vanuit het buitenland wil internetten, kan deze limiet overschrijden door KPN een (gratis) sms-bericht te sturen. Grote zakelijke klanten als bedrijven en organisaties kunnen individuele afspraken maken met KPN over het aan- of uitzetten van de limiet.
 

Gepubliceerd: dinsdag 29 juni 2010
Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie