Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verlaagt prijs en verhoogt ADSL snelheden

19 reacties

Internet van KPN is sneller en goedkoper geworden. KPN heeft het ADSL-aanbod flink vereenvoudigd. Zowel de abonnementen voor internet als voor InternetPlusBellen zijn behalve goedkoper ook sneller geworden.

Nu Planet Internet is verdwenen, bestaat het ADSL-aanbod van KPN voortaan uit nog maar drie verschillende abonnementen. Het Internet Basis abonnement is met 25 euro per maand het goedkoopste van de drie en is goed voor een downloadsnelheid van 3 Mbps en een uploadsnelheid van 512 kbps. Internet Extra en Internet Premium kosten respectievelijk 35 euro en 50 euro per maand, waarbij internetters met het Extra-abonnement de beschikking krijgen over een downloadsnelheid van 8 Mbps en een upload van 1 Mbps. Met Premium bedragen de snelheden respectievelijk 20 Mbps en 1Mbps.

Opruimactie Planet
De nieuwe abonnementen zijn het gevolg van een opruimactie waarbij het aantal KPN-merken aanmerkelijk is verkleind. Zo is het merk Planet verdwenen. Tegelijkertijd heeft KPN ook afscheid genomen van zijn portal Planet.nl, die dinsdag plaats heeft gemaakt voor Kpnvandaag.nl. Daarmee is al het nieuws van Planet MultiMedia jammergenoeg ook verdwenen! Nieuwe klanten kunnen direct kiezen voor de nieuwe abonnementsvormen, die een flinke snelheidsverhoging van het huidige aanbod betekenen. Voor Planet-abonnees en huidige KPN-abonnees wijzigt er niets. Wel kunnen de meeste van de huidige klanten gratis van abonnement wisselen.

Gratis draadloos modem, installatieservice en dect telefoon  (exclusieve actie)

De nieuwe abonnementen hebben een vast ip-adres en kennen geen datalimiet. In tegenstelling tot de oude KPN abonnementen krijgen klanten  ook 5 e-mailboxen en 25 e-mailaliassen. Een spamfilter en virusscan op e-mail is bij de prijs inbegrepen, alsmede 50 MB homepageruimte. De provider levert gratis een draadloos modem mee en ook de installatie aan huis kan desgewenst gratis door een monteur gebeuren. Alleen voor het verzenden van het installatiepakket brengt KPN € 8,95 in rekening. Alle abonnementen zijn jaarcontracten, na het eerste jaar per maand opzegbaar. Wie bestelt via deze website krijgt bovendien een gratis Chicago 700S DECT telefoon t.w.v. € 79,95. Deze exclusieve actie geldt voor alle abonnementen, dus ook voor InternetPlusBellen.


Internet Basis en halfjaar gratis TV
Wie kiest voor Internet Basis en digitale tv wil uitproberen, krijgt  Digitenne er als actie een halfjaar gratis bij. Daarna kost Digitenne € 6,95 per maand. 

InternetPlusBellen Basis, Extra en Premium
De internet + bellen pakketten zijn eveneens goedkoper en sneller geworden. De drie abonnementen  Basis, Extra en Premium kosten respectievelijk 35, 50 en 65 euro per maand. Bij InternetPlusBellen Basis kun je 's avonds en in de weekenden onbeperkt gratis bellen naar vaste nummers in Nederland. Bij Extra en Premium is bellen naar vast altijd gratis. 

Zie ook: TOP 5 goedkoopste breedbandpakketten op Internetten.nl en TOP 5 Internet + Bellen op Bellen.com

Reacties (19)

Geplaatst door: Nick ()

"Klopt,

ze hebben nu nog maar drie abonnementen waar ze zich mee uit de mark prijzen. EUR 50 voor (binnenkort) 20 MB down.

Je moet wel erg geloven in KPN om daar naar toe te gaan of te blijven zitten.

Orange biedt bijv. 20 MB/1 MB voor EUR 24. "

Beste,

Orange bied 20 MBIT aan.. dit is dus maximaal ( 20 / 8 ): 2,5 MB/Sec
Ik zelf heb net ADSL van KPN en ik haal gemakkelijk 7 MB/Sec ( dus 56 MBIT )

Dus KPN is supersnel en in vergelijking met Orange ook nog goedkoper.. aangezien ik 35 euro betaal voor mijn internet

Geplaatst door: Nick ()

[quote]Klopt,

ze hebben nu nog maar drie abonnementen waar ze zich mee uit de mark prijzen. EUR 50 voor (binnenkort) 20 MB down.

Je moet wel erg geloven in KPN om daar naar toe te gaan of te blijven zitten.

Orange biedt bijv. 20 MB/1 MB voor EUR 24. [/quote]

Beste,

Orange bied 20 MBIT aan.. dit is dus maximaal ( 20 / 8 ): 2,5 MB/Sec
Ik zelf heb net ADSL van KPN en ik haal gemakkelijk 7 MB/Sec ( dus 56 MBIT )

Dus KPN is supersnel en in vergelijking met Orange ook nog goedkoper.. aangezien ik 35 euro betaal voor mijn internet

Geplaatst door: e.j.m. kessels ()

Ook ik voel me behoorlijk besodemieterd door KPN. Ik heb nog het oude standaard abonnement (3000/512) waar ik 35 Euro iedere maand voor betaal. Momenteel heb je bij het nieuwe abonnement voor 35 Euro 8000/1000. Mijn abonnement is nu bij KPN voor 25 Euro te krijgen. Dus ik zit al maanden lang 10 Euro te veel te betalen. Diverse e-mails en telefoontjes geven geen duidelijkheid.
Ik ben het helemaal zat bij de KPN en ga zo spoedig mogelijk over naar een andere provider. De telefonische helpdesk (callcenters) en ook de e-mail helpdesk werken zeer slecht (lang wachten) en worden volgens mij bemand (of bevrouwd) door vaak onbegrijpende jongelui die het niet snappen en ook soms een grote mond hebben. (vaak mocht ik niets zeggen alleen maar luisteren ! )
Het wordt nu echt tijd dat KPN eens de rekening gepresenteerd wordt !!

Geplaatst door: ann ()

Ik heb een kpn internet extra abo, is 8mb maar momenteel haal ik dagelijks 11/12 mb
Afstand tot centrale bedraagt:352meter
Dit zijn leuke snelheden.

Geplaatst door: Gerrit ()

Het is momenteel een rotzooi bij kpn.Contact met webcare heeft ook geen zin .De grootste data leverancier lukt het niet om storringvrij beeld te leveren.Of het moet maand 4 wel lukken.U bent gewaarschuwt.

Geplaatst door: Dennis ()

ik betaal nog steeds 30.- per maand.

Geplaatst door: Ron ()

Ik ben van Planet ADSL-Comfort overgestapt naar KPN Premium. Dat is m.i.v. 4 augustus prima in orde gemaakt, maar........
Vandaag werd er vrolijk € 24,30 van mijn rekening afgeschreven, dit is het oude Planet-tarief! Ben vandaag 5 kwartier (a10 cent pm!) bezig geweest om die gasten van KPN ervan te overtuigen dat dit niet goed is, ik ben immers vanaf 4 augustus bij KPN.
Er volgt nog een slotfactuur, dat soort geleuter, zijn er misschien anderen met dezelfde problemen met betrekking tot onterecht afgeschreven bedragen?
Je moet notabene zelf opzeggen bij Planet werd er gemeld!!!

Groet, Ron.

Geplaatst door: wapper ()

ben sinds vorige week over gegaan naar internet plus bellen,( had planet econemy eerst)extra voor 50,oo per maand, hebben ze nu een aktie wanneer je als nieuwe klant ipb premium neemt van 65,oo krijg je er een laptop gratis bij. wat doen ze met oude klanten van planet die moeten gewoon het volle pond betalen. heb contact gehad met klanten service en die zeggen sorry geldt alleen voor vaste klanten. Waarom geen aktie voor oude vertrouwde planet internet klanten tegen gerecuceerd tarief. Belachelijk ben benieuwd of er meer klanten zijn die ook zo in de kou worden gezet.laat het horen
KPN je moet je schamen!!

Geplaatst door: Carlos ()

Hallo Ria,

Dit is heel slecht nieuws voor de vele klanten. Ik heb een soortgelijk probleem met mijn adsl-abonnement. Het oude adsl standard abo van planet heb ik om laten zetten in het nieuwe Internet Extra van KPN. Ik heb inderdaad de snelheidsverhoging maar tegen het `oude` tarief. Ze hebben het abonnement bij mij niet goedkoper gemaakt. Ik heb hun een email gestuurd met de vraag waarom. Bellen doe ik niet meer vanwege de enorme wachttijd vorige week (meer dan 1 uur) Ik redeneer heel eenvoudig met die lui van KPN:krijg ik binnen 2 dagen (belofte van KPN) geen reactie dan hef ik de machtiging definitief op;moet ik de oude prijs blijven betalen omdat een vage termijn van 15 juli ??? voorbij is, dan gebeurt hetzelfde. Want ik zie dit als een wijziging in de voorwaarden van het abonnement, dus kan ik per direct opzeggen.
Ben benieuwd of ze nog reageren, maar ik denk dat ik zodadelijk de boel laat blokkeren.Ik heb geen goed woord over van de handelswijze van KPN. Als KPN zo makkelijk klanten mag belazeren, dan belazer ik hun net zo makkelijk.

Geplaatst door: Ria ()

Vandaag gebeld met KPN nav ontvangen mail over wijzigingen mbt onderling gratis bellen. Onderling gratis bellen komt te vervallen, je gaat het gewone tarief betalen. Optie is onbeperkt bellen te activeren voor 10 euro. Dit zou voor mij inhouden: abonnement van 42,95 en 10 euro is een totaal van 52,95.
Kpn heeft nieuwe abonnementen, het abonnement met dezelfde download limieten is nu 35 euro, daarbij de optie onbeperkt bellen voor 7,50 maakt 42,50.
Omzetten kan niet, pas aan het eind van de looptijd. (februari 2009) Opzeggen is mogelijk mits voor 17 augustus.
Ik ben absoluut niet te spreken over de service op dit gebied, mede omdat het enkel bij bekend is geworden door het email bericht. Veel klanten zijn nu op vakantie en zullen deze email pas na 17 augustus lezen. Op de site kan ik hier niets over vinden!

Geplaatst door: pieter ()

Hans hier staat toch duidelijk onbeperkt bellen
heb dit van de kpn site gehaald



InternetPlusBellen Extra
Tot 8 Mb/s download
1 Mb/s upload
Gratis BelOnbeperkt Altijd
Gratis spamfilter en virusscanner
€ 50,- /mnd

Geplaatst door: Hans ()

Ik zeg niets. Ik zeg niets......
Alleen Oranje. Of Online in dit geval.

Geplaatst door: Paul ()

Wij zijn dus best wel genaaid. zaten bij planet internetplusbellen. 3 mb, onbeperkt bellen in weekend, €42,5 per maand. Nu kpn nieuwe abbonementen heeft bedacht, hebben wij het abbo met 3 mb, onbeperkt bellen in het weekend, en 35 euro kost. Wij betalen echter nog steeds 42,5 per maand voor dit product. Als we kpn bellen zeggen ze dat we dit tot 15 juli hadden kunnen wijzigen. o? hoe hadden wij dat moeten weten? waarom doen ze dat niet ****ing automatisch. dit is makkelijk geld verdienen voor ze.

Geplaatst door: Hans ()

@Pieter.
Uhhh, die EUR 50 (voorheen EUR 55 met 6Mb/768kb) is ALLEEN ADSL. Geen bellen.

Geplaatst door: nico ()

Heb gisteren gebeld met de KPN om wat de doen om de verhoogde snelheid te krijgen tegen een lagere prijs, ik kwam bij de afdeling opzeggingen terrecht en deze zou het in orde maken.

Op de vraag of dit voor bestaande klanten niet automatisch ging werd gezegd...nee je moet er zelf melding van maken en min 1 jaar klant zijn om ervoor in aanmerking te komen.

Wat ik nog heel raar aan dit hele verhaal vind is dat ik ca 3 weken geleden opgebeld werd door de KPN om 1 jaar lang een verdubbeling van mijn 1500 mb snelheid voor de huidige prijs en moest dan wel beloven om 1 jaar klant te blijven, maar nu is het sowiso een verhoging voor een lagere prijs dit vind ik een hele rare zaak.

Geplaatst door: pieter ()

bij die 50 euro kun je wel dag en nacht bellen binnen nl en volgens mij zit er ook een spam en virusfilter bij voor dat geld.
Ken ook wel mensen met orange moesten 8 weken zonder internet is ook niet wat
ik bedoel maar bij iedere provider mankeert er wel iets aan.
Ps ben geen kp-enner

Geplaatst door: Hans ()

Klopt,

ze hebben nu nog maar drie abonnementen waar ze zich mee uit de mark prijzen. EUR 50 voor (binnenkort) 20 MB down.

Je moet wel erg geloven in KPN om daar naar toe te gaan of te blijven zitten.

Orange biedt bijv. 20 MB/1 MB voor EUR 24.

Geplaatst door: Robert ()

Hoewel Hetnet nog steeds goedkoper is dan de nieuwe abonnementen van KPN (maar veel te duur vergeleken met telfort) en ze veel nieuwe klanten lokken door haar scherpe aanbiedingen (eerste jaar €10.- korting), zou KPN er goed aan doen om de trouwe klanten ook eens tegemoet te komen, vooral die 1,5 Mbit down en 256 Kbit up, waar kom je dat nog tegen? Maar ja, aangezien is aangekondigd dat Hetnet in ieder geval voor 2010 verdwijnt onder de vlag van Telfort, moeten we denk ik nog een paar maanden geduld hebben, of, indien het contract afloopt, overstappen naar elders.

Geplaatst door: Henri ()

Zou Het Net nu ook zn snelheden aanpassen ?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie