Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

KPN verkoopt Base aan Telenet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

KPN verkoopt de Belgische mobiele operator Base aan Telenet voor een bedrag van 1,3 miljard euro. Hierdoor zal Base in staat zijn om zowel vaste als mobiele diensten aan te gaan bieden in België. Na deze transactie zal KPN zich volledig richten als geïntegreerde dienstverlener in Nederland.

Telenet is een dochterbedrijf van Liberty Global van de Amerikaanse miljardair John Malone dat ook eigenaar is van onder meer de Nederlandse kabelmaatschappij Ziggo.

Met de verkoop van Base heeft KPN al zijn buitenlandse activiteiten afgestoten. Eerder werd al de Duitse aanbieder van mobiele telefonie E-Plus verkocht aan Telefónica Deutschland. 

De transactie is onder voorbehoud van toestemming van de mededingingsautoriteiten. Daarnaast is de verkoop onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden waaronder een break-up fee van 100 miljoen te betalen door Telenet, indien de mededingingsautoriteiten de transactie niet goedkeuren.
 
KPN wil de opbrengsten van de verkoop gebruiken 'om maximale waarde te creëren voor zijn aandeelhouders'. Verdere plannen worden in een later stadium bekendgemaakt.
 
Base is sinds 1999 actief als Challenger in de Belgische mobiele markt met 3,3 miljoen klanten en een marktaandeel op basis van de omzet uit mobiele diensten van ongeveer 21 procent aan het eind van 2014.

Geactualiseerd: woensdag 24 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.