Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verdubbelt snelheid mobiel internet

door Jeanet Woldring 2 reacties

KPN verhoogt de maximale snelheid van mobiel internetten van 3,6 Mbit/s naar 7,2 Mbit/s. Daarmee heeft KPN het snelste mobiele datanetwerk van Nederland. Zakelijke laptopgebruikers kunnen daardoor sneller e-mailen en internetten waar en wanneer ze maar willen, waardoor meer tijd bespaard wordt.  De uitrol van het netwerk begint op 25 september en is naar verwachting eind oktober afgerond.

Hoogste snelheid
Om optimaal te profiteren van de snelheidsverhoging is een modem beschikbaar, die KPN de 'Dongel' noemt. Dit is een mobiel internet modem 802 met USB-aansluiting. De downloadsnelheid gaat hiermee omhoog naar 7,2 Mbit/s; de uploadsnelheid blijft 1,4 Mbit/s. Volgens KPN kunnen bestaande laptopgebruikers met een data-abonnement bij bijna alle abonnementen ook direct profiteren van de verhoogde snelheid. De Mobiel Internet Kaarten 810, 820 en 712 zijn geschikt voor het snelle netwerk.
 
Tijdwinst 
KPN hoopt dat alle ondernemers ervan profiteren en gaan ‘dongelen’.  Voor regelmatig gebruik kan men kiezen uit drie abonnementen: Bundel Start, Comfort of Pro. Voor dagelijks gebruik is er Flat Fee Lite voor € 39,95 of Flat Fee voor € 79,95 per maand. Bij Bundel Start geldt een databundel van 400 MB (normaal 250 MB). Bij een 2-jarig abonnement zijn de eerste 4 maanden gratis. Ook kan iedere ondernemer de Dongel de eerste maand gratis proberen. Zie onderstaande tabel voor verdere specificaties. Op Bellen.com en Internetten.nl kunt u alle abonnementen voor mobiel internetten op de laptop vergelijken, zowel voor zakelijke gebruikers als consumenten.
 

Abonnement €/mnd* data snelheid kBit/sec meerprijs per MB
Bundel Start  19,95  400 MB  7200/1400  € 0,10
Bundel Comfort  37,95  1 GB  7200/1400  € 0,10
Bundel Pro  54,95  2,5 GB  7200/1400  € 0,10
         
Flat Fee Lite  39,95  FUP  1800/384  -
Flat Fee  79,95  onbeperkt  7200/1400  -

 
 
 


* excl. BTW
Meer informatie: Tariefvergelijking laptop en Mobiel Internetten

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Daniel ()

Ik heb net zo`n dongel aangeschaft maar het werkt echt voor geen meter. Wat doe ik verkeerd?
Mijn website bekijken duurt 2 minuten en nu krijg ik zelfs helemaal geen verbinding meer.

Geplaatst door: jos ()

en dan de prijzen nog een keer ruim halveren en onbeperkt downloaden en dan kunje het ook gewoon voor thuis gebruiken de duurste is 59,95 voor deze nieuwe snelheid 7mb /1,4 upload die nog een keer na de 25 euro dan word die echt superaantrekkelijk toch ma komt nog wel eenkeer over een paar jaar tochhh

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie