Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verhoogt snelheid mobiel internet naar 14,4 Mbps

door Jeanet Woldring 3 reacties

KPN gaat de snelheid van zijn mobiele HSDPA-netwerk opvoeren tot een downloadsnelheid van maximaal 14,4 Mbit/s. Het netwerk wordt eerst opgewaardeerd op drukke plaatsen als Schiphol en in grote steden. Over ongeveer een jaar is de nieuwe snelheid beschikbaar voor circa 80 procent van de Nederlandse bevolking. 

De maximale downloadsnelheid wordt verdubbeld van 7,2 Mbit/s naar 14,4 Mbit/s. Ook de maximale uploadsnelheid wordt verhoogd, van 1,4 Mbit/s naar 2 Mbit/s. Klanten met mobiel internet van KPN kunnen hierdoor nog sneller e-mailen en internetten, waar en wanneer zij willen. De maximale snelheid is afhankelijk van het aantal gebruikers op het netwerk en de hardware die wordt gebruikt.

Hiermee biedt KPN, die een jaar geleden begon  aan de uitrol van HSDPA 7.2, een hogere snelheid dan de concurrentie. In januari startte Vodafone met een snelheidsverhoging naar maximaal 7.2 down en 1.4 Mbps up. Een maand later gevolgd door T-Mobile die de upload zelfs naar 2.0 Mbit/s verhoogde. 

Tegenover Telecompaper meldt KPN het volgende: ‘Verwacht wordt dat mobiel met deze en toekomstige, nog hogere, bandbreedtes een prima en in sommige gevallen zelfs beter alternatief zal zijn voor vaste verbindingen, bijvoorbeeld in landelijke gebieden.’                                     

Vergelijking mobiel internet op de laptop  Meer info mobiel internet

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Marc Mobile ()

KPN LIEGT ronduit over deze snelheden. In de praktijk haal je er echt niet meer uit dan tussen 0,8Mbps en 2.1 Mbps, en dat laatste is al zeldzaam. Ik heb een support medewerker van KPN gesproken die volmondig toegaf dat de snelheden die ze beloven in de praktijk nooit haalbaar zijn en dat 1,5-2Mbps ongeveer het maximum is.Onvoorstelbaar dat niemand iets doet aan deze praktijken.

Geplaatst door: RS ()

KPN is RAAR

Geplaatst door: Bernard ()

En het gaat 15 cent per MB kosten. Op volle snelheid van 14.4 Mbps is dat dus 16,20 euro per minuut.

http://tweakers.net/nieuws/64341/kpn-voorziet-glasvezelabonnement-van-symmetrische-snelheden.html
Heel nuttig zijn dit soort snelheden dus niet wanneer niemand er gebruik van gaat maken vanwege de woekertarieven van de kpn

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie