Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN vergoedt kosten uitzetten voicemail

De voicemail van Hi prepaid is vernieuwd. Per 1 september j.l. staat de voicemail van Hi en KPN PrePay klanten standaard aan. Wie hier geen gebruik van wil maken, kan een afwezigheidsmelding aanzetten. De kosten die hiervoor gemaakt worden, zullen automatisch worden teruggeboekt op het beltegoed. Dit heeft KPN toegezegd n.a.v. klachten over de nieuwe service.  

Sinds 23 augustus biedt voicemail behalve als antwoordapparaat  meer mogelijkheden.  Voortaan kan men tijdens het beluisteren van zijn voicemail met behulp van de toetsen het berichtenmenu bedienen.  Zo kan het bericht een eindje teruggespoeld worden, gewist of de inspreker van de boodschap automatisch teruggebeld worden. Binnenkort komen er nog meer vernieuwingen, zo kondigt KPN op de Hi website aan.

Niet alle prepaidklanten zijn ingenomen met deze vernieuwingen. Met name niet omdat KPN per 1 september de voicemail van de HI en KPN PrePay klanten standaard aangezet heeft zonder mensen hierover te informeren. Bellen.com ontving de afgelopen week een aantal klachten van klanten die geen voicemail willen, omdat het afluisteren daarvan geld kost. Er is een forumdiscussie gestart over dit onderwerp, zelfs met een 'antidotum tegen KPN's melkkoe die VoiceMail heet...'  De voicemail is weliswaar uit te zetten via het voicemail menu (333), maar ook dat kost geld! En compleet uitzetten is niet mogelijk. Op de vraag  hoe VoiceMail uitgezet kon worden stond:

Heb je PrePay dan kun je VoiceMail uitzetten door te bellen naar 333 en in het Welkomstboodschappenmenu (dit is optie 2 in het hoofdmenu) te kiezen voor de 'Afwezigheidsmelding'. Je spreekt een tekst in waarin je aangeeft dat de VoiceMail uitstaat. Bellers krijgen niet meer een piep na dit bericht en kunnen geen VoiceMailbericht achterlaten.

Wie geen voicemail wil ontvangen moet dus een boodschap (afwezigheidsmelding) inspreken. Dus de beller kan weliswaar geen boodschap achterlaten, maar betaalt wel voor het afluisteren van de afwezigheidsmelding. Bovendien kost  het aanzetten van de afwezigheidsmelding de nodige euro’s aan beltegoed. Alleen mondige klanten die hierover gingen klagen bij KPN kregen dit geld teruggestort.

Het consumentenprogramma Vara's Kassa besteedde hier zaterdagavond aandacht aan en heeft contact opgenomen met KPN.  Inmiddels heeft het telefoonbedrijf toegezegd alle PrePay klanten die geen voicemail willen de gemaakte / te maken kosten te vergoeden. De vergoeding zal binnen twee weken automatisch worden teruggeboekt op het PrePay beltegoed.

Op de website van Hi is het antwoord hoe de voicemail uitgeschakeld kan worden, aangevuld met de volgende opmerking:
Let op:
Voor een aantal Prepay klanten die Voicemail niet in gebruik hadden is om technische redenen de Voicemail op 1 september aangezet. Dit in verband met verbeterde en uitgebreide dienstverlening van Voicemail. Voor deze klanten geldt het volgende:
Mocht je alsnog geen gebruik willen maken van de verbeterde voicemail dan kun je de voicemail als volgt uitzetten:
bel 333
kies in het hoofdmenu optie 2 (Welkomstboodschappenmenu)
kies vervolgens optie 4, 'Afwezigheidsmelding'
spreek een tekst in waarin je aangeeft dat je VoiceMail uitstaat. Bellers krijgen niet meer een piep na dit bericht en kunnen geen VoiceMailbericht achterlaten
toets 2 om de Afwezigheidsmelding aan te zetten 
De kosten die je hiervoor maakt worden automatisch teruggeboekt op je PrePay tegoed. De mogelijkheid voor bellers om bij jou een bericht achter te laten is daarmee uitgeschakeld.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie