Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verdubbelt starttarief thuisbellen

door Jeanet Woldring 6 reacties

Thuisbellen via KPN begint met een startdubbeltje in plaats van vijf cent. Het BelVrij abonnement is een euro per maand goedkoper geworden en het minuuttarief een halve cent duurder. Bellen naar mobiel is een cent per minuut goedkoper en telefoneren naar het buitenland in een aantal gevallen duurder. Deze wijzigingen voor de KPN BelVrij abonnementen gaan in per 1 april.

Tegelijkertijd verhoogt marktleider KPN  het BelBasis tarief voor lokaal en nationaal bellen naar aanbieder Tele2. Deze maatregel is voor Tele2 aanleiding om ook haar tarieven voor vaste telefonie aan te passen. Per 17 april verdubbelt het starttarief en wordt het bellen naar mobiel goedkoper. Al met al blijft Tele2 goedkoper dan de telecomgigant, zo blijkt uit de Tariefvergelijking vaste telefonie.

Wat is BelVrij?

KPN heeft naast BelBasis en BelBudget  drie soorten BelVrij abonnementen voor 'Thuisbellen'. Met een BelVrij abonnement kies je zelf wanneer je onbeperkt wilt bellen naar vaste nummers in Nederland, uitgezonderd betaalde service- en internetnummers. 

Met BelVrij Altijd (vanaf € 31 per maand) bel je altijd gratis. Met BelVrij Weekend (vanaf € 23 per maand)  bel je in het weekend gratis en met BelVrij Avond & Weekend (vanaf € 17 per maand) 's avonds en in het weekend.

Buiten de gratis periode kost bellen naar vaste nummers in Nederland 4,5 cent (was 4 cent) per minuut met een starttarief van 10 cent (was 5 cent). Het bellen naar mobiel kost 18 cent per minuut (was 19 cent). 

Naar het buitenland bellen met BelVrij is duurder geworden. Hoewel een belletje naar Noordwest-Europa en Noord-Amerika slechts 1 cent per minuut meer kost, zijn de Nederlandse Antillen, Brazilië en Afrika met 8 cent per minuut verhoogd (van 75 naar 83 cent). De 'rest van de wereld' kost nu1,20 per minuut. Zie voor alle tarieven de Tariefvergelijking vaste telefonie op Bellen.com.

Heeft u een KPN-aansluiting maar belt u automatisch via een andere aanbieder, zoals bijvoorbeeld Pretium? Wie nu overstapt op een KPN BelVrij Avond&Weekend of Altijd abonnement profiteert tot 30 juni 2010 van € 6 per maand contractkorting. Daarmee is het abonnementsgeld gelijk aan BelGratis van Tele2. Wie nu overstapt op vast bellen van Tele2 betaalt voor BelGratis Altijd € 25 en voor BelGratis Avond&Weekend 17 euro per maand.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (6)

Geplaatst door: René ()


Je kunt zelf de snelheid van je verbinding testen met behulp van het gratis programma Nuria (www.nuria.nl). Tevens kun je dan zien (als je hem minimaal een paar dagen laat draaien) of je inderdaad sneller uit zou zijn bij een andere provider.

Succes, René.

Geplaatst door: frank ()

Hulde aan de inzender hierboven. Titus fantastisch geschreven, volgens mij mis je een paar toetsen zo af en toe.

Verder ben ik het eens met je verhaal!

Geplaatst door: titus ()

Wat een ononderbouwd en ongenuanceerd geblaat hierboven. En dan ook nog eens slechter gespeld dan iemand uit groep 3.

De up/downloadsnelheden worden helemaal niet lager. Kijk om je heen en zie dat het onzin is. Als je voor een ruimte twee tientjes 20mbit internet kan krijgen, dan lijkt zeuren daarover me niet terecht.

Verder zijn er meer bedrijven die kunnen kiezen: meer inkomsten genereren of omvallen. Ik begrijp prima dat optie 1 de enige keuze is.

Tot slot: als het je allemaal niet aanstaat: stap over. Niet goedkoop genoeg? Besef je dan dat emigreren ook gene zin heeft want je internet op weinig plekken goedkopr dan hier (zeker als je rekening houdt met het in nederland nagenoeg ontbreken van downloadlimieten).

Geplaatst door: Andrej ()

Ik ben het volledig met Hennie eens. Daarnaast kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de down en upload snelheden steeds minder worden, zodat de verleiding wordt gecreerd om een duurder abonnement aan te schaffen. FoeI !!

Geplaatst door: Hennie ()

Als men het laatste nieuws over de KPN en Telfort bij Ben leest kan men niets anders vaststellen dan dat het "grote graaien" is begonnen. Of de prijzen zijn verhoogd of de voorwaarden dúsdanig in het nadeel van de cliënt bijgesteld, dat het meer geld voor de KPN moet genereren en derhalve is dit alles in het nadeel van de klant. De KPN is geen haar beter dan de bankdirecteuren die ook met een wanprestatie een gigantische bonus hebben binnengehaald en daarmede hun zakken op schaamteloze wijze gevuld hebben. Omdat de Opta, de politiek en de consumentenprogramma`s hierop niet reageren rest mij niets anders dan mijn relatie met de KPN te heroverwegen.......

Geplaatst door: josuha ()

eerst telfort onbeperkt belle start tariev ingevoerd nu is kpn aan de beurt met een verfhoging van 100% en en met nieuw mobiel abbonment 24 euro voor met mobiel en zonder 9,95 tel dat alles eens bij me kaar op bij kpn die afgelope jaar geen last van de crisis had toch zakkevullers zijn het meer niet en net als onbeperkt belle kost bij kpn alleen belle dus 31 euroo das de moeite ik heb onbeperkt belle via voipstunt telfort internet 20mb om 1 mb en digiantenne kost mij 28,50 per maand onbeperkt tot 1200 minute permaand en ook nog heel goed koop smsen via voipstunt kost me 5 cent in nederland en ver er buite dus conclusie hoe word kpn nou rijk mense ma mense kijke vaak zelf ook niet verder uit na dinggetjes waar je heel veel geld mee kunt besparen nederlanders zijn gewoon supper laks en late zich vaak bij heel dingen als melkkoe gebruike slappelingen die hollanders massel allemaal ballee

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie