Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN verdubbelt starttarief thuisbellen

door Jeanet Woldring

Thuisbellen via KPN begint met een startdubbeltje in plaats van vijf cent. Het BelVrij abonnement is een euro per maand goedkoper geworden en het minuuttarief een halve cent duurder. Bellen naar mobiel is een cent per minuut goedkoper en telefoneren naar het buitenland in een aantal gevallen duurder. Deze wijzigingen voor de KPN BelVrij abonnementen gaan in per 1 april.

Tegelijkertijd verhoogt marktleider KPN  het BelBasis tarief voor lokaal en nationaal bellen naar aanbieder Tele2. Deze maatregel is voor Tele2 aanleiding om ook haar tarieven voor vaste telefonie aan te passen. Per 17 april verdubbelt het starttarief en wordt het bellen naar mobiel goedkoper. Al met al blijft Tele2 goedkoper dan de telecomgigant, zo blijkt uit de Tariefvergelijking vaste telefonie.

Wat is BelVrij?

KPN heeft naast BelBasis en BelBudget  drie soorten BelVrij abonnementen voor 'Thuisbellen'. Met een BelVrij abonnement kies je zelf wanneer je onbeperkt wilt bellen naar vaste nummers in Nederland, uitgezonderd betaalde service- en internetnummers. 

Met BelVrij Altijd (vanaf € 31 per maand) bel je altijd gratis. Met BelVrij Weekend (vanaf € 23 per maand)  bel je in het weekend gratis en met BelVrij Avond & Weekend (vanaf € 17 per maand) 's avonds en in het weekend.

Buiten de gratis periode kost bellen naar vaste nummers in Nederland 4,5 cent (was 4 cent) per minuut met een starttarief van 10 cent (was 5 cent). Het bellen naar mobiel kost 18 cent per minuut (was 19 cent). 

Naar het buitenland bellen met BelVrij is duurder geworden. Hoewel een belletje naar Noordwest-Europa en Noord-Amerika slechts 1 cent per minuut meer kost, zijn de Nederlandse Antillen, Brazilië en Afrika met 8 cent per minuut verhoogd (van 75 naar 83 cent). De 'rest van de wereld' kost nu1,20 per minuut. Zie voor alle tarieven de Tariefvergelijking vaste telefonie op Bellen.com.

Heeft u een KPN-aansluiting maar belt u automatisch via een andere aanbieder, zoals bijvoorbeeld Pretium? Wie nu overstapt op een KPN BelVrij Avond&Weekend of Altijd abonnement profiteert tot 30 juni 2010 van € 6 per maand contractkorting. Daarmee is het abonnementsgeld gelijk aan BelGratis van Tele2. Wie nu overstapt op vast bellen van Tele2 betaalt voor BelGratis Altijd € 25 en voor BelGratis Avond&Weekend 17 euro per maand.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie