Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN stopt voicemailmelding na protest

door Jeanet Woldring

KPN komt terug op de recent doorgevoerde wijziging in het voicemailsysteem. De automatische melding leidde tot veel commotie omdat het bedrijf ook kosten rekent aan de beller als de gebelde persoon zijn voicemail niet geactiveerd heeft. Veel consumenten spraken schande van deze onaangekondigde verandering.

Veel protest
Zoals  bericht op Bellen.com heeft KPN de afgelopen dagen een aantal vernieuwingen doorgevoerd aan zijn voicemail service. Hiermee krijgt de beller extra informatie over waarom hij of zij in de voicemail is beland, alsmede extra mogelijkheden bij het inspreken van een bericht. De vernieuwingen gelden voor alle klanten op het mobiele netwerk van KPN met uitzondering van klanten van Telfort.

Melding kost beller geld
Een beperkte groep klanten -volgens KPN minder dan 10%- heeft de voicemail uitgezet en biedt bellers geen mogelijkheid om een bericht achter te laten. Voor deze groep klanten werd door KPN een melding aangezet ("de persoon, die u probeert te bereiken, heeft geen voicemail, maar zal wel een sms-bericht ontvangen van uw gemiste oproep"). KPN meende dat je hierdoor als beller beter in staat bent om te bepalen of je het opnieuw wilt proberen of dat je liever wacht, totdat je wordt teruggebeld. Deze melding kostte de beller geld.

Voicemailmelding nu optioneel
De melding werd vorige week automatisch aangezet voor alle klanten "zonder voicemail". Uit feedback zou gebleken zijn dat zij liever zelf bepalen, of zij de melding voor hun bellers willen aanzetten. KPN heeft daarom besloten om de melding in plaats van automatisch aan te zetten, optioneel te maken. Aanzetten wordt geregeld via de klantenservice. 

Foto: Rob Snoeijen

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2010
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie