Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN stopt met toestellease

door Jeanet Woldring 8 reacties

KPN  introduceert op 1 juli vernieuwde mobiele abonnementen: Alles-in-één Mobiel. Het toestel is bij de prijs inbegrepen en klanten worden direct eigenaar van het toestel. Hiermee is een eind gekomen aan toestellease, waarbij klanten de telefoon huren.

Door één prijs te bieden voor onbeperkt bellen, sms’en en het gebruik van mobiel internet, wil KPN klanten vooraf laten weten waar ze aan toe zijn. Elke Alles-in-één bundel wordt met 4G aangeboden. De abonnementen verschillen in snelheid en in de hoeveelheid data per bundel.

KPN verklaart het gewijzigd beleid als volgt: “We hebben besloten de abonnementen van KPN Mobiel te vernieuwen omdat de mobiele klanten van KPN ons hebben laten weten meer duidelijkheid vooraf te willen. Over de kosten, maar ook wat betreft het eigenaarschap van het toestel. Daarom stoppen we met het aanbieden van toestel lease in de proposities van KPN Mobiel. Nieuwe abonnementhouders bezitten hun toestel dus vanaf het begin. Huidige leasecontracten met klanten worden uiteraard wel gehandhaafd. Verder blijft duurzaamheid erg belangrijk voor KPN. Zo kunnen onze klanten met het oog op recycling nog steeds hun gebruikte toestellen retourneren.”

Toestellease werd vorig jaar eind juli ingevoerd door KPN. Hi was de eerste die ermee startte in maart. Telfort, KPN's andere dochter, begon in april als tweede met toestellease.

Bekijk hieronder de Sim only abonnementen. 

Update: per 1 juli zijn de nieuwe KPN-abonnementen te vergelijken en te bestellen via Bellen.com

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (8)

Geplaatst door: roxyy ()

Ik vind het belachelijk ik heb een samsung s3 en toestel lease is afgelopen ik mag mijn contract verlengen en een nieuwe uitzoeken na 2 jaar is mijn oude s3 op het geluid doet het niet meer en hy is nirt meer netjes nu moet ik hem afkopen voor 200 euro ik ben al met alles bij elkaar na 2 jaar abbo 2000 euro kwijt ze horen hem mij nu toch ook te geven

Geplaatst door: sunshine ()

k vind t belachelijk dat ze degene die een leasecontract hebben afgesloten de abonnementen ook niet terug laten zetten.ik mag de telefoon doodleuk weer inleveren na al 15 jaar klant te zijn.hierna voor mij een andere provider!

Geplaatst door: Apollo2000 ()

Kpn flikt het gewoon.......opnieuw......weer .... waarom zal een simonly klant minder mb`s gebruiken?

Geplaatst door: JSR ()

Nog even ter aanvulling:
Klein nadeel m.b.t. Telfort, Simyo en Youfone: zij kennen ook geen EU data buitenlandbundel (per maand aan en uit te zetten). Is best voordelig voor de diverse keren dat ik naar het buitenland ga (in een jaar). Ik hoop dat dit ook nog eens mogelijk wordt bij Telfort, Simyo en Youfone... Dat zou helemaal super zijn.

Geplaatst door: JSR ()

Bedankt Gerrit, ik zou dan 20,50 per mnd kwijt zijn is best netjes (100 sms bundel en internet versneller 7mb/s erbij want 2 mb/s is voor mij net te laag,
Ik bel namelijk ook via iphone facetime vergelijkbaar met Skype (zelfs in de auto bij KPN werkt momenteet super/feilloos) met data is super goedkoop en kan je elkaar ook nog eens zien). Youfone en Simyo op KPN netwerk liggen overigens ook in dezelfde prijsklasse, Youfone is het goedkoopst 14,- incl. 250 belmin/sms 1000 MB data en 3,6 snelheid (heb ik nu ook). Probleem is dan nog het volgende:
- Telefoon wel zelf regelen betekend `even` 700 euro betalen (straks voor iPhone 5S - 32 GB)
- Van KPN vernomen dat zij alle masten gebruiken wat betreft KPN abonnementen maar Telfort, Simyo en Youfone bijv. (ook KPN netwerk) maar gedeeltelijk de KPN masten dus ook minder goed bereik met bijv. facetime bellen (via data netwerk 3G). Ja hoe kom ik hier nu achter of dit echt waar is...
Straks keis ik bijv. voor YouFone of bijv. Telfort en kom ik erachter dat het netwerk niet optimaal is wat bij KPN dus in mijn geval rond Utrecht/Nieuwegein wel het geval is. Maar weer even nadenken wat praktisch is...

Geplaatst door: Gerrit ()

@JSR

Herziening: de 30 euro aansluitkosten geldt alleen als je ook een toestel gaat leasen (niet verplicht dus!) bij Telfort. Geldt dus niet bj een Sim-only abonnement van 300 belminuten en 1000 MB.

Geplaatst door: Gerrit ()

@ JSR

Ik las je verhaal. Waarom neem je dan geen abonnement van Telfort met 300 belminuten voor 8 euro en 1000 mb internet voor 15 euro = samen 23 euro.

Krijg je ook nog 5 euro extra tkorting wordt het dus 18 euro per maand
(wel 30 euro aansluitkosten)

Telfort = ook KPN netwerk.
Wel zelf voor een toestel zorgen .

Geplaatst door: JSR ()

Eindelijk af van toestel lease (was een ondoorzichtig verhaal). Wat wel jammer is dat ze de abonnementen nu weer ongunstig hebben gemaakt (in ieder geval voor mij).Ik bel gemiddeld 250 belmin per maand sms vrijwel nooit (gaat meestal via bijv. WhattApp) maar heb een verbruik van 800-1000 MB per maand. Betaal nu 42 euro met 300 belmin en 1000MB bij KPN, straks dus voor een vergelijkbaar abonnement alleen nog optie "Alles in 1 mobiel standaard abonnement van 65 euro!!!"Om te vergelijken, bij Tele2 300 belmin/sms en 1500 GB een iphone 5 (45 euro eenmalig bijbetalen) en maandkosten 37 euro!! Wat een verschil. Maar ja KPN heeft absoluut het betere netwerk t.o.v. T-mobile (in mijn geval om mijn werk, thuis en in de omgeving). Het is nu dus ben ik bereid om voor kwaliteit en degelijkheid 28 !!! euro per maand meer te betalen...Ik denk het niet....

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie