Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN stopt met inbelabonnementen

10 reacties

KPN gaat stoppen met inbelabonnementen. Dat betekent dat honderdduizenden mensen hun oude trage, lawaaige inbelmodem weg kunnen gooien. Waarschijnlijk zullen voor het eind van het jaar alle 900.000 aansluitingen worden opgeheven. Dit meldt RTL Nieuws.

Als reden noemt KPN, de grootste aanbieder van internet in ons land,  de teruglopende interesse in inbelabonnementen. De resterende aansluitingen zouden weinig worden gebruikt en KPN kan gezien het beperkte aantal klanten geen kwaliteitsgarantie geven.

Vijf jaar geleden had  bijna de helft van alle huishoudens inbelinternet, nog maar vijftien procent had toen breedband.  Nu heeft nog maar 14 % een inbelmodem. Veruit de meeste huishoudens zijn inmiddels op internet aangesloten via het breedbandnet.

Zie ook: Nederland koploper met breedbandaansluitingen

Reacties (10)

Geplaatst door: minky spijkerman ()


Ik ben een zeg maar :``oudere`` en nu in paniek,ik wil blijven internetten maar ik heb een geheim telefoonnr.,


wie weet hoe ik toch van inbellen.org. gebruik kan maken?,t internet is erg belangrijk voor mijn contact met de buitenwereld!

HELP!

Geplaatst door: Albert ()

Is misschien wel een voornemen geweest van KPN, maar het gaat niet door. Kreeg zaterdag een brief van KPN dat de tarieven voor inbellen in november worden gewijzigd (lees: verhoogd). Dus inbellen blijft voorlopig wel.

Geplaatst door: Wilco ()

Het is jammer de mensen die nog via een inbelmoden internetten, de meesten vinden adsl of kabelinternet gewoon te duur,
vooral ouderen zijn hier de dupe van.
Er is echter een leuke optie die de kpn zelf heeft en maar een kleinbeetje meer kost, en dat is Slim van de KPN gekker nog bij veel ouderen die ik ken heeft dat een kosten besparing opgeleverd, omdat er ook nog eens 500 belminuten inzit.
dit is dus een leuke optie voor mensen die alleen een beetje surfen en niet downloaden, en het is sneller als inbellen.

Geplaatst door: jvdstoel ()

Tegenwoordig bel ik in via inbellen.org. Werkt hetzelfde als directinternet van KPN en bij inbellen.org hoef ik tenminste m`n nummerweergave niet aan te zetten! Ik kon ze trouwens niet terugvinden op deze website; misschien dat ze aan de aandacht van internetten.nl ontsnapt zijn?

Geplaatst door: Sil ()

Direct Internet blijft een oplossing om tijdelijk ergens in te bellen. Ook met je ADSL gebruikersnaam en w8woord kan je nog via een inbelmodem blijven inbellen.
Alleen de Inbelabonnementen zullen niet meer verkocht worden. De techniek blijft bestaan.

Geplaatst door: Anastasia ()

Als Direct internet stopt kunt U via tele2 goedkoop inbellen, dus is er genoeg over!

Zelf gebruik ik het als ik elders ben en geen ADSL beschikbaar is!

Veel succes, en de laatste krijgen zo de meeste inbellers, en tele2 is tot nu toe de goedkoopste!
Tevens een gratis E mail adressen met enkele aliassen!

Geplaatst door: Geraldinkos ()

Ja, Ja, alle oudjes die nu nog `s af en toe moeten internetten (omdat onze overheid dat zo graag wil DIGI-id etc.. moeten dus zometeen een veel te dure adsl abon nemen? Want zeg nou eerlijk: zelfs 5 euro p/m voor 1 mb is gewoon nog TE duur !! Welke prijsvechter durft nu eens ECHT de handdoek in de ring te gooien en niet alleen een aanbieding p/m te doen die BLIJVEND van prijs IS !?

Geplaatst door: Peter ()

Waarschijnlijk gaat het toch ook voor Tiscali gelden, deze wordt door KPN overgenomen (als de NMa dat tenminste toestaat).

Geplaatst door: Albert ()

Lijkt me alleen voor KPN direct internet en misschien voor Het Net en Planet die dacht ik ook van KPN zijn. Orange en Tiscali staan er los van en blijven denk ik wel.

Geplaatst door: *** ()

beetje vaag bericht, maar het lijkt dus dat het geldt voor alle providers? of alleen voor KPN inbelabonnementen... want dan lijkt een simpele oplossing van provider switchen... maar 0676 nummers verdwijnen dus lijkt het...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie