Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN stopt in 2022 met 3G-netwerk

door Jeanet Woldring

kpn-stopt-met-3g.PNGKPN heeft bekendgemaakt dat het per januari 2022 stopt met zijn 3G-netwerk. Ook Telfort trekt over 4 jaar de stekker uit 3G. Klanten die dan nog geen telefoon hebben die kan bellen over 4G (VoLTE), zullen vanaf dan gaan bellen en sms’en via het 2G netwerk.

95% op 4G-netwerk

Na de introductie van 4G, waarmee klanten veel sneller en beter mobiel internet kregen, neemt het aantal klanten op het 3G-netwerk sterk af. Volgens KPN zit inmiddels 95% van de klanten op het 4G-netwerk en dat wordt volgens de provider de komende tijd alleen maar meer.

Om in de toekomst meer capaciteit en hogere snelheden te kunnen bieden maakt KPN al enige tijd 3G-capaciteit vrij voor 4G. Dat is goed nieuws voor mensen die nu nog steeds een slechte 4G-dekking bij KPN hebben.

Ook Vodafone en Telfort stoppen met 3G

KPN is niet de eerste provider die zal stoppen met 3G. Vodafone schakelt in januari 2020 zijn 3G-netwerk uit. KPN-dochter Telfort stopt tegelijkertijd met KPN met dienstverlening via 3G.

Lees meer over 4G

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie