Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN stopt in 2022 met 3G-netwerk

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

kpn-stopt-met-3g.PNGKPN heeft bekendgemaakt dat het per januari 2022 stopt met zijn 3G-netwerk. Ook Telfort trekt over 4 jaar de stekker uit 3G. Klanten die dan nog geen telefoon hebben die kan bellen over 4G (VoLTE), zullen vanaf dan gaan bellen en sms’en via het 2G netwerk.

95% op 4G-netwerk

Na de introductie van 4G, waarmee klanten veel sneller en beter mobiel internet kregen, neemt het aantal klanten op het 3G-netwerk sterk af. Volgens KPN zit inmiddels 95% van de klanten op het 4G-netwerk en dat wordt volgens de provider de komende tijd alleen maar meer.

Om in de toekomst meer capaciteit en hogere snelheden te kunnen bieden maakt KPN al enige tijd 3G-capaciteit vrij voor 4G. Dat is goed nieuws voor mensen die nu nog steeds een slechte 4G-dekking bij KPN hebben.

Ook Vodafone en Telfort stoppen met 3G

KPN is niet de eerste provider die zal stoppen met 3G. Vodafone schakelt in januari 2020 zijn 3G-netwerk uit. KPN-dochter Telfort stopt tegelijkertijd met KPN met dienstverlening via 3G.

Lees meer over 4G

Geactualiseerd: zondag 29 juli 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie