Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN start digitale TV proef op mobieltje

door Jeanet Woldring

KPN gaat Juize.FM in digitale kwaliteit aanbieden op de mobiele telefoon. Het betreft een test die uitgevoerd wordt in samenwerking met Digitenne, Nozema Services en TNO.

Het gaat om de eerste proeven van interactieve digitale televisie via de mobiele telefoon volgens de DVB-H standaard (Digital Video Broadcast-Handheld).

Juize.FM wordt tijdens deze test als enige radiostation aangeboden. Het onderzoek duurt een paar weken en in het najaar volgt een groter onderzoek waar honderden klanten van KPN aan meedoen. Afhankelijk van de test wordt digitale omroep via mobiele telefoons in de loop van 2006 op de markt gebracht.

Update 7 juli:
Voor het verspreiden van digitale televisiebeelden naar mobiele telefoons wordt gebruik gemaakt van dezelfde infrastructuur als voor Digitale TV van KPN en Digitenne. Deze diensten worden via de ether verzorgd volgens de DVB-T techniek. Om de beelden geschikt te maken voor het formaat van het mobieltje worden ze gecomprimeerd volgens DVB-H, de standaard voor televisie op mobiele toestellen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de mobiele TV oplossing van Nokia, waaronder netwerksystemen en het Nokia 7710 media toestel, uitgerust met een speciale DVB-H ontvanger.

Tijdens deze proeven test KPN nadrukkelijk de interactieve mogelijkheden voor digitale TV op een mobiel toestel. Door naast de broadcast infrastructuur ook gebruik te maken van het mobiele netwerk wordt meer mogelijk dan alleen het passief bekijken van programma's. Hiermee kunnen gebruikers tijdens het bekijken van de nieuwste muziekvideo direct doorklikken en specifieke content bereiken, bijvoorbeeld om het liedje als ringtone te kunnen downloaden of als mp3 te kunnen aanschaffen.

Tijdens de proef zullen SBS6, BBC World, NOS 24 uur journaal, Nederland 2 en MTV programmering verzorgen. Met de DVB-H broadcast techniek is het niet alleen mogelijk om digitale TV te bekijken, maar ook radio in digitale kwaliteit te beluisteren. Hiertoe werkt KPN samen met Juize.FM van Radio 538.
 

Gepubliceerd: dinsdag 5 juli 2005

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie. Volg Jeanet op: <a href="https://www.linkedin.com/in/jeanet-droper-18b11461/">Linkedin</a>
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie