Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN: mobiele datanetwerk 90 procent landelijke dekking

door Jeanet Woldring 5 reacties

KPN heeft het snelste mobiele datanetwerk van Nederland, HSDPA 7.2 genaamd, in anderhalve maand uitgerold. Hierdoor heeft dit netwerk een landelijke dekking van 90% en kunnen laptopgebruikers dubbel zo snel mobiel internetten.

Klanten van KPN die gebruikmaken van 3.6 Mbit/s kunnen nu profiteren van de snelheidsverdubbeling naar 7.2 Mbit/s, waardoor laptopgebruikers nog sneller kunnen e-mailen en internetten, waar en wanneer ze willen. KPN streeft ernaar eind 2008 een landelijke dekking van 94% te realiseren.
 
Snelste mobiele netwerk
Begin september kondigde KPN aan te beginnen met de uitrol van het snelste mobiele netwerk van Nederland. Met de realisatie hiervan maakt KPN het voor ondernemers mogelijk mobiel te werken met de snelheid van een vaste verbinding. De tijdwinst van mobiel werken kan oplopen tot dagelijks ruim drie uur, blijkt uit recent onderzoek onder ondernemers. 

Om optimaal te profiteren van de snelheidsverhoging, biedt KPN zijn klanten de ‘Dongel’: een Mobiel Internet Modem 802 met USB-aansluiting. Laptopgebruikers die bij KPN al een data-abonnement voor mobiel internet hebben, profiteren bij vrijwel alle abonnementen direct van de verdubbelde snelheid. De Mobiel Internet Kaart 810, 820 en 712 zijn namelijk ook geschikt voor het snelle netwerk. 
 
'Dongelen'
KPN hoopt dat nog meer ondernemers gaan ‘dongelen’ en zo profiteren van de snelheidsverdubbeling van het mobiele netwerk. Deze snelheid is ook nog beter inzichtelijk: met een druk op de knop krijg je actuele grafieken met het dataverbruik en de snelheid van het netwerk per seconde.

Zie ook: Wat is mobiel internet? Vergelijk mobiel internet op Tariefvergelijking laptop
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (5)

Geplaatst door: Ton de Bruijn ()

Wonende in Maartensdijk nabij Utrecht ,T mobile op de laptop met dungel : zeer slecht ! nul , Vodafone met dungel. iets beter maar zeer langzaam , iPhone met KPN internet langzaam , telefoon valt soms helemaal dood , moet dan eerst resteren uit/ aan ,of netwerk opnieuw instellen , bijna altijd s`morgens en soms 3-4 maal per dag Ik hoop dat er snel verbetering komt !!!

Geplaatst door: Beppie Huveneers ()

allemaal leuke beloftes!!! ik wil mobiel internetten in Herkenbosch hoe is mijn ontvangst!!! Zit aan Duits grensgebied
Moet ik voor de dongel nog betalen of is deze gratis bij een bepaald abonement. Wanneer ik een abbonement afsluit en hij blijkt niet te werken , hang ik dan toch vast aan een bepaald abonnement.
Ik weet het staat allemaal nog in de kinderschoenen maar ik wil geen proefkonijn zijn en ook niet de dupe van een duur betaald abonnement
Groetjes Beppie

Geplaatst door: wim karel ()

Je zou het bij gaan geloven maar niets is minder waar nog steeds geen kpn ontvangst op de camping in overberg KPN vind dit niet belangrijk genoeg dus dan maar T mobile of Vodafone die hebben wel dekking.
gr wim karel ga zo door KPN

Geplaatst door: AlexF ()

21:28 Welkom op de live-chat van Telfort! Waarmee kan ik u helpen?
21:28 AlexF: de kpn heeft de netwerkverbinding internet verhoogd is dat ook voor telfort
21:29 Telfort: Wij maken gebruik van het KPN-netwerk.
21:29 AlexF: oke
21:29 AlexF: maar de snelheden zijn verdubbeld zegt de KPN
21:29 AlexF: wordt dan telfort dan ook 2x zo snel ?
21:31 Telfort: Wij maken dan ook gebruik van de vorderingen van het netwerk.

Geplaatst door: AlexF ()

is dit ook voor de telfort mobiel internet met een dongel ?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie