Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN sms't reclame op mobiel

1 reactie

KPN is deze week een proef gestart met reclameboodschappen via de mobiele telefoon. Prepaid-klanten van KPN en Hi  die het saldo van hun beltegoed per sms opvragen, krijgen de komende weken een extra boodschap toegevoegd aan dit gratis tekstbericht. 

Er worden geen extra berichten verstuurd. De advertentie wordt altijd duidelijk aangegeven volgens KPN. Bijvoorbeeld: “Uw beltegoed bedraagt 11,20 EUR. - [Adv.] Sms KORTING naar 4004 en ontvang gratis een digitale Wehkamp.nl waardebon van 5 EUR”.
 
De proef duurt tot half juni. KPN hoopt op deze manier ervaring op te doen met de mogelijkheden en mobiele reclame. Zo wil het bedrijf testen hoe mensen de dienst ervaren en of adverteerders er baat bij hebben. Als de proef succesvol is verwacht KPN later dit jaar uitgebreidere diensten te kunnen bieden.

Het telecombedrijf zegt het belangrijk te vinden dat gebruikers 'zelf aan de knoppen zitten'. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat mensen beducht zijn voor ‘spam’, ongevraagde extra berichten op de telefoon. Marco Visser, directeur mobiel bij KPN in Nederland, legt uit: "Mensen willen graag zelf bepalen of ze reclame ontvangen of niet; de bekende stickers zijn niet voor niets zo populair. Het mooie van dit concept is dat het nog verder gaat dan ‘ja/nee’ alleen: je zult zelfs aan kunnen geven wanneer, hoeveel en waarover je überhaupt reclame te zien krijgt. Dus geen reclame van biermerken als je alleen wijn drinkt, geen aanbiedingen uit Amsterdam als je in Rotterdam woont en alleen reclame in de ochtend als je tijdens je werk niet gestoord wilt worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld TV of radio, kun je zelf kiezen."

Voor deze eerste proef werkt KPN onder andere samen met Nestlé, Adidas, Wehkamp, Videoland en New York Pizza. Daarnaast zullen boodschappen van de EEN campagne worden meegenomen. Deze campagne vraagt alle Nederlanders zich in te zetten voor het einde van de armoede en maakt deel uit van een wereldwijde beweging.

KPN beseft dat niet alle klanten aanbiedingen op hun mobiel wensen te ontvangen. Om die reden wordt onderzocht onder welke omstandigheden klanten aanbiedingen willen ontvangen, bijvoorbeeld in ruil voor kortingen of extra belminuten.

Zie ook: Belwijzer Mobiel voor belkosten en toestelprijzen

Reacties (1)

Geplaatst door: van Westen ()

Overal willen de hebberige geldwolven je privacy verstoren om hun banksaldo te spekken.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie