Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN past roamingtarieven EU aan per 30 april

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

RoamingKPN gaat per 30 april 2016 de roamingtarieven en de bundels voor gebruik in de Europese Unie (EU) voor abonnees aanpassen. Deze wijzigingen gelden ook voor Telfort.

De tarieven voor het bellen, sms’en en mobiel internetten in de EU worden verlaagd, de EU internetbundels worden groter en de Buurlandbundel, KPN OpReis en de Belbundel EU verdwijnen. Daarnaast wordt de wijze van afrekening in de EU aangepast, verbruik wordt verrekend met het bundeltegoed van jouw abonnement in Nederland (met een toeslag). Dit is een aanloopje naar de afschaffing van de EU roamingtarieven in de loop van 2017. 

Nieuwe tarieven en manier van afrekenen

Staat er een buitenlandbundel aan? Dan verandert er in eerste instantie niets. Ga je zonder buitenlandproduct op reis? Dan wordt vanaf 30 april het buitenlandverbruik uit jouw 'gewone' abonnement gehaald en wordt er een toeslag in rekening gebracht. Ben je door de bundels heen, dan betaal je het buitenbundeltarief.

Tarieven Tot 30 april 2016 Vanaf 30 april 2016 Buiten de bundel
 Bellen  € 0,23 p/min  NL Bundel + € 0,06 p/min  € 0,23 p/min
 Gebeld worden  € 0,06 p/min  NL Bundel + € 0,01 p/min  € 0,01 p/min
 Sms’en  € 0,07 per sms  NL Bundel + € 0,02 per sms  € 0,07 per sms
 Internet  € 0,24 per MB  NL Bundel + € 0,06 per MB  € 0,06 per MB

Deze tarieven gaan gelden voor de EU, Zwitserland, Noorwegen en Andorra

Tijdelijk goedkoop

KPN kan het buitenlandverbruik nog niet met de Nederlandse bundel verrekenen. En daarom betaal je in de EU voorlopig alleen de toeslag. KPN zegt toe een maand van te voren aan te kondigen wanneer die verrekening wel ingezet gaat worden. Tot die tijd kun je dus profiteren van fors lagere prijzen!

Vergroten van de internet EU bundels

Bundel Bedrag Tot 30 april 2016 Vanaf 30 april 2016
InternetDagbundel EU  € 2,50  50 MB  100 MB
InternetWeekbundel EU  € 5,00  100 MB  200 MB
InternetMaandbundel EU  € 10,00  200 MB  500 MB

Buurlandbundel

Voor de grensbewoners van Duitsland en België was de Buurlandbundel een interessant product, voor een vast maandbedrag belde je tegen dezelfde tarieven als in Nederland in plaats van tegen de roamingtarieven. Dus als je per ongeluk op Belgische/Duitse netwerken terecht kwam maakte dat niets uit. De gemiddelde Buurlandbundel klant is door de tariefaanpassing van 1 mei goedkoper/net zo duur uit, KPN zet op 30 april 2016 deze bundel uit.

Prepaid voorop

Normaal gesproken vis je als prepaidklant vaak achter het net, maar dit keer profiteer je het eerst. Op 30 april worden de EU roamingtarieven voor prepaid afgeschaft. Je gaat voor bellen, sms'en en internetten hetzelfde betalen als in Nederland, met een toeslag van 6 cent per minuut/sms/MB.

Einde EU roaming

Medio 2017 ga je in de EU hetzelfde betalen als in Nederland. Wanneer dit precies ingevoerd gaat worden is nog onbekend.

De nieuwe buitenlandtarieven van alle providers zijn vanaf eind april te vergelijken op Bellen.com.  

Geactualiseerd: vrijdag 25 maart 2016

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.