Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN past roamingtarieven EU aan per 30 april

door Els Werkman 2 reacties

RoamingKPN gaat per 30 april 2016 de roamingtarieven en de bundels voor gebruik in de Europese Unie (EU) voor abonnees aanpassen. Deze wijzigingen gelden ook voor Telfort.

De tarieven voor het bellen, sms’en en mobiel internetten in de EU worden verlaagd, de EU internetbundels worden groter en de Buurlandbundel, KPN OpReis en de Belbundel EU verdwijnen. Daarnaast wordt de wijze van afrekening in de EU aangepast, verbruik wordt verrekend met het bundeltegoed van jouw abonnement in Nederland (met een toeslag). Dit is een aanloopje naar de afschaffing van de EU roamingtarieven in de loop van 2017. 

Nieuwe tarieven en manier van afrekenen

Staat er een buitenlandbundel aan? Dan verandert er in eerste instantie niets. Ga je zonder buitenlandproduct op reis? Dan wordt vanaf 30 april het buitenlandverbruik uit jouw 'gewone' abonnement gehaald en wordt er een toeslag in rekening gebracht. Ben je door de bundels heen, dan betaal je het buitenbundeltarief.

Tarieven Tot 30 april 2016 Vanaf 30 april 2016 Buiten de bundel
 Bellen  € 0,23 p/min  NL Bundel + € 0,06 p/min  € 0,23 p/min
 Gebeld worden  € 0,06 p/min  NL Bundel + € 0,01 p/min  € 0,01 p/min
 Sms’en  € 0,07 per sms  NL Bundel + € 0,02 per sms  € 0,07 per sms
 Internet  € 0,24 per MB  NL Bundel + € 0,06 per MB  € 0,06 per MB

Deze tarieven gaan gelden voor de EU, Zwitserland, Noorwegen en Andorra

Tijdelijk goedkoop

KPN kan het buitenlandverbruik nog niet met de Nederlandse bundel verrekenen. En daarom betaal je in de EU voorlopig alleen de toeslag. KPN zegt toe een maand van te voren aan te kondigen wanneer die verrekening wel ingezet gaat worden. Tot die tijd kun je dus profiteren van fors lagere prijzen!

Vergroten van de internet EU bundels

Bundel Bedrag Tot 30 april 2016 Vanaf 30 april 2016
InternetDagbundel EU  € 2,50  50 MB  100 MB
InternetWeekbundel EU  € 5,00  100 MB  200 MB
InternetMaandbundel EU  € 10,00  200 MB  500 MB

Buurlandbundel

Voor de grensbewoners van Duitsland en België was de Buurlandbundel een interessant product, voor een vast maandbedrag belde je tegen dezelfde tarieven als in Nederland in plaats van tegen de roamingtarieven. Dus als je per ongeluk op Belgische/Duitse netwerken terecht kwam maakte dat niets uit. De gemiddelde Buurlandbundel klant is door de tariefaanpassing van 1 mei goedkoper/net zo duur uit, KPN zet op 30 april 2016 deze bundel uit.

Prepaid voorop

Normaal gesproken vis je als prepaidklant vaak achter het net, maar dit keer profiteer je het eerst. Op 30 april worden de EU roamingtarieven voor prepaid afgeschaft. Je gaat voor bellen, sms'en en internetten hetzelfde betalen als in Nederland, met een toeslag van 6 cent per minuut/sms/MB.

Einde EU roaming

Medio 2017 ga je in de EU hetzelfde betalen als in Nederland. Wanneer dit precies ingevoerd gaat worden is nog onbekend.

De nieuwe buitenlandtarieven van alle providers zijn vanaf eind april te vergelijken op Bellen.com.  

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reacties (2)

Geplaatst door: Michiel ()

Bij een aantal van de nieuwe tarieven gaat eerst een deel uit je (NL-) bundel en betaal je extra maar buiten de bundel betaal je exact dat zelfde extra bedrag? Is dat niet een beetje raar?

Voorbeeld bij data: Data gaat uit je NL data bundel + 6ct per MB en buiten de bundel is het ook 6ct per mb.... waarom betaal je op die wijze dan dubbel?

Opmerking van de redactie op 03-05-2016
Die 6 cent is de roamingtoeslag. Die betaal je bij KPN zowel bij verbruik binnen als buiten de bundel. Omdat KPN technisch nog niet in staat is het buitenlandverbruik binnen de EU uit de Nederlandse bundel te halen betaal je voorlopig alleen de toeslag.
Geplaatst door: Chris ()

30 april is 30-4 en niet 30-3. Of is het toch 30 maart??

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie