Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN ook gestart met voordelig thuis mobiel bellen

8 reacties

KPN introduceert in navolging van T-Mobile een nieuwe dienst voor mobiele bellers, waarmee in en om het huis extra voordelig mobiel gebeld kan  worden. De vaste lijn kan dan de deur uit.

MobielThuis

Met MobielThuis zoals KPN de nieuwe dienst noemt, wordt bellen met de mobiele telefoon thuis net zo voordelig als met de vaste lijn. Hierdoor kan de 'Mobile only' klant voortaan ook bij KPN terecht. De consument kan voor € 7,50 per maand bovenop het normale mobiele abonnement thuis bellen voor de tarieven die gebruikelijk zijn bij vast. KPN zegt hiermee in te spelen op de wens van steeds meer mensen, die bij voorkeur alleen met hun mobiele telefoon zouden willen bellen. Vorige week maakte KPN nog bekend dat al 18 procent van de bellers in Nederland geen vaste lijn meer heeft en enkel mobiel belt. 

Thuis bellen naar een vast nummer kost minder dan 3 cent per minuut, bellen naar mobiele nummers kost 12 cent per minuut naar alle providers, en internationaal vanaf 7 cent per minuut. Ongeacht hoeveel u belt. MobielThuis werkt met iedere mobiele telefoon en kan sinds 8 februari als voordeeloptie worden genomen bij alle bestaande en nieuwe KPN Mobiel en KPN FlexiBel abonnementen. Iedereen die vóór 30 juni 2007 overstapt op MobielThuis betaalt € 5 per maand in plaats van de standaard maandtarief van € 7,50.

Thuiszone zelf instellen
De MobielThuis gesprekstarieven gelden zodra de dienst is aangemeld. Dat kan bijvoorbeeld via de klantenservice of per sms.  De thuiszone wordt aan de hand van het adres bepaald door de dichtstbijzijnde mobiele zendmasten en bestrijkt niet alleen uw huis zelf, maar ook een gebied eromheen. De omtrek van zo’n gebied loopt op van ongeveer 100 m in de binnenstad tot enkele kilometers op het platteland. U kunt de ‘thuiszone’ ook zelf instellen, handig als bijvoorbeeld uw huisadres anders is als het factuuradres.

T-Mobile Thuis soortgelijke dienst 
De nieuwe dienst van KPN lijkt sterk op T-Mobile Thuis dat in oktober vorig jaar op de markt kwam. Onder de naam T-Mobile Thuis wil T-mobile de aanval openen op de vaste telefoon thuis. Klanten van T-Mobile met een T-Mobile Relax of Flex abonnement kunnen voor € 6,95 extra per maand thuisbellen naar vaste nummers voor 2 cent per minuut in daluren en voor 4 cent in piekuren. Voor het bellen naar buitenlandse nummers gelden eigen tarieven van T-Mobile, met bijvoorbeeld bellen naar België of de Verenigde Staten voor 5 cent per minuut. KPN rekent overdag dus iets minder voor uw gesprekken en bovendien bespaart u bij KPN óók bij het bellen naar mobiele nummers.

Reacties (8)

Geplaatst door: Pietje Bellen ()

De Nijmeegse studenten die bij het busongeluk in Spanje niet bereikbaar waren hebben volgens mij gegarandeerd een simkaart Van T- Mobile.

Geplaatst door: Danielle ()

Okay de vaste lijn kan de deur uit, maar heb je voor internet geen vaste telefoonlijn nodig???? Dus ik vind het onzinnig. want je betaald op zo`n manier je vaste lijn ivm je internet en nog eens dat vast mobile pakket.

Geplaatst door: Silvin ()

Aan Reinier...

Je zegt: "waarom zou je betalen voor iets wat je toch niet gebruikt".

Maar ik denk zomaar dat dit pakket bedoeld is voor mensen die de intentie hebben het WEL te gebruiken.
Het is niet verplicht ofzow...

Geplaatst door: Hendriks ()

Je moet gewoon kijken wat je nodig hebt en of het voor je wel rendabel is.Al die onzin bundeltje hier en een bundeltje daar.Ze maken de mensen gek met al die aanbiedingen dat je gewoon weg niet meer weet wat je moet nemen.Hou het toch gewoon simpel.En de vaste lijn is 7 voudig beveiligd ook wel fijn om te weten.

Geplaatst door: Sander ()

Je kan ook Debitel One nemen ipv. van MobielThuis van KPN.

Geplaatst door: bobhund ()

in duitsland krijg je een vast telefoonnummer op je mobiel waar je thuis goedkoop bereikbar mee bent.

Geplaatst door: Reinier ()

En als je 1 maand niet belt ben je toch 5 euro per maand voor iets waar ze niks voor doen. Laten ze gewoon met goede tarieven komen en niet met aparte bundels waardoor je voor dingen betaald die je niet gebruikt. Waarom moet je er voor betalen om thuis goedkoop te mogen bellen.

Geplaatst door: mjv ()

"De vaste lijn kan de deur uit" als je redeneert vanuit de bezitter van de mobiele telefoon. Iemand die jou belt moet wel altijd naar een mobiel bellen en dus veel hogere tarieven betalen!! Dat probleem heeft niemand nog opgelost. Het scheelt nogal wat wanneer iemand mij belt van vast naar vast of van vast naar mobiel. Met gratis bellen opties zoals bij de VOIP-mogelijkheden is het verschil nog groter!!!
Dus vanuit dat oogpunt houd ik mijn vaste lijn gewoon in stand.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie