Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

KPN neemt Youfone over: wat verandert er?

door Ӕde de Jong 1 reactie Leestijd: 2 minuten

KPN neemt de Nederlandse tak van telecomprovider Youfone over voor 200 miljoen euro. Youfone maakte al gebruik van het KPN-netwerk. Volgens KPN blijft Youfone als dochteronderneming zelfstandig functioneren. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname eerst nog wel goedkeuren. Wat betekent de overname?

youfone-logo-high-res3.png

Prijsvechter maakt al gebruik van KPN-netwerk

Youfone is een van de grotere zelfstandige telecomproviders. De sim only aanbieder werd in 2008 door Valentijn Rensing in Rotterdam opgericht als alternatief voor de grote drie: KPN, T-Mobile en Vodafone.  Rensing verkoopt zijn bedrijf nu toch aan de telecomreus, voor 200 miljoen euro. Daardoor krijgt KPN er ruim een half miljoen klanten bij. Youfone heeft momenteel 540.000 klanten in Nederland. De prijsvechter biedt sim only abonnementen, internetabonnementen en abonnementen voor digitale televisie aan. Voor de klanten van Youfone verandert er na de overname niets.

5G-netwerk

De overname van Youfone is interessant voor KPN, want provider Youfone groeit razendsnel en bedient een ander segment dan moederbedrijf KPN. Youfone is een van de enige providers waarbij je goedkoop gebruik kunt maken van het 5G-netwerk. Youfone maakt daarvoor gebruik van het KPN-netwerk. Door de overname wil KPN ‘verdere groei realiseren’. KPN is ook het moederbedrijf van onder andere Simyo, een provider die sim only-pakketten verkoopt. KPN wil daar graag het merk Youfone aan toevoegen.

Wij denken dat het een slimme zet is van KPN, al valt het te betreuren dat er weer een onafhankelijke provider minder is. Youfone is altijd terug te vinden in de Top 5  goedkoopste sim only abonnementen.

Vergelijk de goedkoopste sim only abonnementen van o.a. KPN en Youfone

Geactualiseerd: donderdag 22 juni 2023

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reacties (1)

Geplaatst door: karel ()

Slimme zet? Eerder een defensieve zet. KPN heeft al zijn andere labels, die ook een specifiek segment bedienden, uiteindelijk opgedoekt (HetNet, XS4ALL, Hi, Telfort) dus in 'het bedienen van een ander segment' geloof ik niet zo.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.