Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN neemt Telfort over

KPN gaat Telfort overnemen. De Nederlandse Mededingingsautoriteit moet nog goedkeuring verlenen. Dit is zojuist door de partijen bekendgemaakt.

De overnamesom bedraagt 980 miljoen euro, maar kan nog met 140 miljoen oplopen. Telfort heeft 2,4 miljoen klanten en is daarmee nummer drie op de Nederlandse markt voor mobiele telefonie. KPN is marktleider. Met E-Plus in Duitsland en BASE in België is KPN in deze landen de op twee na grootste aanbieder in de mobiele markt.  KPN heeft 7,4 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 1,7 miljoen internetgebruikers in Nederland, en nog eens 17,7 miljoen mobiele klanten in Duitsland, Nederland en België. De grote vraag is of de NMa akkoord gaat met de overname. Gezamenlijk hebben beide bedrijven een marktaandeel van 53 procent.

Door elkaars sterke punten te combineren willen beide bedrijven aanzienlijke besparingen realiseren op het gebied van marketing, algemene bedrijfskosten en netwerkkosten.

• Telfort met een sterke positie in de laag geprijsde consumenten segmenten blijft een zelfstandig merk binnen KPN.
• Telfort en KPN kunnen beide profiteren van wederzijdse kennisuitwisseling op het gebied van distributie, klantenretentie en optimale klantenbinding. Verder zullen de activiteiten op het gebied van groothandel volledig worden geïntegreerd, met het doel om in dit marktsegment te profiteren van Telfort's deskundigheid.
• Het netwerk van Telfort zal door KPN geïntegreerd worden. 

Ad Scheepbouwer:
“We zijn blij  met deze transactie omdat die het ons mogelijk maakt, versneld het afgegeven doel van een omzet aandeel van meer dan 40% in de Nederlandse markt te behalen. Dit zal onze concurrentiepositie tegenover de sterke Europese spelers die op de Nederlandse markt actief zijn verbeteren en ons beter  in staat stellen om internationaal te concurreren. Op de middellange termijn voorzien we aanzienlijke besparingen door deze acquisitie met name op het gebied van  bedrijfskosten, marketing en besparing op het netwerkkosten. We heten het sterke team van Telfort, dat in korte tijd een fantastisch track record wist op te bouwen, van harte welkom." 

Telfort is een bedrijf dat snel inspeelt op marktontwikkelingen. Naast het eigen merk heeft het bedrijf in korte tijd een nieuw marktsegment tot ontwikkeling gebracht:de wholesale-markt. Vanaf zomer 2005 is Telfort de eerste operator in Nederland met een landelijk dekkend mobiel breedbandnetwerk.

bron: KPN en Telfort

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie