Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN Mobile als beste en duurste beoordeeld

KPN Mobile wordt als beste aanbieder van mobiele telefonie beoordeeld, maar het marktaandeel neemt wel af. Als belangrijkste reden hiervoor geldt dat de kosten voor mobiele telefonie bij KPN Mobile te hoog worden bevonden. Dit blijkt uit onderzoek van Ernst & Young, uitgevoerd in april 2004 door Interview NSS onder ruim 600 directeuren, managers en professionals.

Uit het onderzoek dat sinds december 2001 tweemaandelijks gehouden wordt,  blijkt dat ook het netwerk van KPN Mobile als beste wordt beoordeeld door de ondervraagden. Vodafone scoort het hoogst op het gebied van innovatie en imago. Orange biedt de beste service en heeft het best beoordeelde dienstenpakket. Telfort scoort met name slecht op het gebied van bereik, service, dienstenpakket en innovatie. De andere aanbieders van mobiele telefonie scoren zeer wisselend, aldus het onderzoek. T-Mobile is de meest kostenvriendelijke aanbieder van mobiele telefonie voor de zakelijke markt. 

Verder blijkt dat 33% van de ondervraagden zijn mobiele telefoniediensten (zowel zakelijk als privé) afneemt bij KPN Mobile. Dit was twee jaar geleden nog 44%. Een kwart van de klanten is sindsdien overgestapt naar een andere aanbieder. Het feit dat KPN Mobile als te duur wordt beoordeeld is de belangrijkste reden hiervoor.  Ook Vodafone heeft marktaandeel verloren. In 2002 nam nog 29% van de ondervraagde directeuren, managers en professionals diensten af bij Vodafone. In april 2004 is hun aandeel gedaald tot 25%. Aangezien het kostenaspect juist het belangrijkste criterium is bij de keuze voor een aanbieder van mobiele telefonie, zullen de aanbieders  op hun hoede moeten zijn om niet nog meer klanten te verliezen, aldus de onderzoekers. T-Mobile en Telfort hebben hun marktaandeel zien stijgen. Daarnaast heeft het Duitse Debitel ook marktaandeel van de grote twee aanbieders afgesnoept. 
 
Van de ondervraagden beschikt maar 40% over een mobiele telefoon van de zaak. Twee keer zoveel mannen als vrouwen ontvangen een mobiele telefoon van de zaak.

Tussen de 10 en 20% van de ondervraagden maakt gebruik van nieuwe mogelijkheden van de mobiele telefoon. Dit wordt al een aanzienlijk aantal gevonden aangezien deze toepassingen pas circa twee jaar op grote schaal worden aangeboden op de markt. De agendafunctie is de meest gebruikte nieuwe functie (17%), gevolgd door e-mailen (15%) en foto’s maken (13%). Aankopen via de mobiele telefoon worden door 5% van alle gebruikers gedaan. Nog altijd een gering percentage, maar ook hier is een stijgende lijn waarneembaar. Voor al deze diensten geldt dat ze voor de mobiele telefonie-aanbieder beduidend meer geld opleveren dan reguliere belminuten.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat één op de vijf organisaties gebruik maakt van draadloze computernetwerken. Van de ondervraagden verwacht maar liefst 80% een toename van draadloze computernetwerken binnen de eigen organisatie. De twee belangrijkste redenen waarom organisaties over gaan op draadloze netwerken zijn mobiliteit en gebruikersgemak. Met name bij grote organisaties van 100 tot 500 werknemers verwacht men een toename van het aantal draadloze netwerken; binnen kleine organisaties met minder dan 20 werknemers wordt relatief minder snel een toename van draadloze netwerken verwacht.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie