Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN mobieltjes voor blinden en slechtzienden

Leestijd: 2 minuten

KPN wil ook blinden en slechtzienden mobiel laten bellen. Het telecombedrijf heeft daartoe een samenwerkingsverband gesloten met Slechtziend.nl, de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS) en FNB.

Voor de nieuwe dienst worden twee geavanceerde Nokia-telefoons aangeboden die zijn uitgerust met spraaksoftware. Menukeuzes, namen van bellers en de inhoud van sms-berichten worden daardoor hardop voorgelezen door de mobieltjes. Beeldbellen is ook mogelijk, om de andere beller te kunnen laten meekijken. Dit bevordert de zelfstandigheid en mobiliteit voor blinden en slechtzienden volgens KPN. 

Het telecombedrijf laat de telefoons deze week zien tijdens een beurs voor visueel gehandicapten in Houten. Het bedrijf spreekt zelf van een mobiele geleidetelefoon. Eerder werd al een speciale mobiele telefoon ontwikkeld voor doven en slechthorenden.   

Één van de opties bij de mobiele geleidetelefoon is de 'Zooms' applicatie. Deze applicatie fungeert als een soort vergrootglas. Alle informatie op het scherm van het mobieltje zoals tekst, plaatjes of iconen wordt door 'Zooms' vergroot en dus makkelijker leesbaar. De mobiele geleidetelefoon wordt ook nog aangevuld met het 'Wayfinder' persoonlijke navigatiepakket. Wayfinder is een combinatie van nauwkeurige GPS-plaatsbepaling en navigatiesoftware en helpt blinden en slechtzienden om zelfstandig hun weg te vinden. Wayfinder berekent de beste route naar een bepaalde locatie. De aanwijzingen en routebeschrijving kunnen met behulp van 'Talks' worden voorgelezen.

Meer informatie: slechtziend.nl en op kpn.com onder het trefwoord “Mobile Care”

Geactualiseerd: vrijdag 19 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie