Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN mobiel groeit, vastnet daalt

KPN heeft vandaag de resultaten van het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet uit het vaste netwerk blijft dalen, terwijl mobiel voor groei zorgt.

De winst in het derde kwartaal bedroeg 334 miljoen euro. Dat is een daling van 33 miljoen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2004. De winst per aandeel bleef gelijk op 0,15 euro. De omzet is licht gedaald.

KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer is tevreden over de resultaten. "De solide resultaten van dit kwartaal bouwen voort op wat een jaar geleden in gang is gezet. We hebben alle vertrouwen in de resultaten over het volledige jaar." KPN verwacht dat de daling van de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen (ebitda) over heel 2005 minder hoog zal zijn dan eerder was voorspeld. 

Groei mobiele telefonie, krimp vaste telefonie
KPN profiteerde in het afgelopen kwartaal van groei bij de mobiele telefonie. De opbrengsten groeiden zowel in Nederland als in Duitsland (E-Plus) en België (Base). De bedrijfslasten zijn gestegen o.a. door de 30 miljoen kostende marketingcampagnes in Duitsland en UMTS-afschrijvingen van 36 miljoen.

De bedrijfsopbrengsten van de vaste telefonie zijn  5,3% gedaald ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Deze daling schrijft KPN ondermeer toe aan de felle concurrentie en aan het conservatieve beleid van de toezichthouder, zoals opgelegde verlaging van bepaalde tarieven. Ook speelt de versnelde overgang van traditionele producten naar ADSL- en IP-producten een rol.

Gepubliceerd: maandag 7 november 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie