Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN met navigatiedienst op mobieltje

KPN biedt zijn klanten een navigatiedienst voor een mobiele telefoon. Gebruikers van KPN OpWeg krijgen via het scherm van hun toestel actuele route-informatie. Dat liet het telecombedrijf dinsdag weten.
 
Met de dienst gaat KPN de concurrentie aan met onder meer TomTom, dat naast navigatieapparatuur ook navigatiesoftware levert voor mobiele telefoons. Klanten van KPN OpWeg betalen 7,50 euro per maand, inclusief het dataverkeer. De dienst is maandelijks opzegbaar. Voor dit bedrag kan in heel Nederland worden genavigeerd.
 
Eerder, eind oktober vorig jaar werd de mobiele navigatiedienst al aangeboden voor de BlackBerry. Daarmee was KPN de eerste operator met een complete oplossing voor navigatie op BlackBerry, inclusief actuele informatie van de ANWB en De Telefoongids.

Geschikte mobieltjes 
Nu is het navigatiesysteem dus ook beschikbaar voor KPN abonnees met een ander geschikt mobieltje, zoals de Nokia N73 of de Sony Ericsson W810i.*  Als de mobiel overigens nog niet over een ingebouwde GPS-ontvanger beschikt, biedt KPN een startpakket met ondermeer een Bluetooth® GPS ontvanger. Het startpakket is er vanaf € 99,95.

Navigatietelefoon in opmars
Volgens Marco Visser, directeur Mobiel bij KPN,  zal persoonsnavigatie in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen. "Het koppelen van een vraag ‘waar kan ik lekker eten’ aan en ‘hoe kom ik daar dan’, zal daarbij essentieel zijn. Na muziek- en cameratelefoons is nu ook de navigatietelefoon in opmars."

NavteqTM routekaarten 
KPN OpWeg is een complete online navigatiedienst voor op de mobiele telefoon en biedt gebruikers altijd de juiste route omdat gebruik wordt gemaakt van actuele online kaarten. De routeaanwijzingen worden weergegeven op een 3D kaart op het beeldscherm van de mobiel en zijn voorzien van gesproken instructies. KPN OpWeg maakt gebruik van NavteqTM routekaarten.

ANWB verkeersinformatie, snelheidscontroles en Telefoongids
Handige gratis extra’s van KPN OpWeg zijn de up-to-date ANWB verkeersinformatie, de snelheidscontroles en de koppeling met De Telefoongids. Zonder extra kosten biedt KPN OpWeg actuele informatie over files, wegomleidingen en flitspalen. Door de unieke koppeling met De Telefoongids kan direct op basis van naam en woonplaats een adres worden opgezocht en de route naar dat adres worden gepland.

Uitproberen
Om KPN OpWeg te kunnen gebruiken is één sms’je voldoende. Sms “Navigatie aan” naar 6284. Via de sms kan dan via een link de software worden gedownload en geïnstalleerd. KPN OpWeg kan de eerste 5 dagen gratis worden uitgeprobeerd. Voor BlackBerry is er overigens een andere procedure.

* Zie voor geschikte toestellen de TOESTELWIJZER

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie