Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN met mobiele tv

2 reacties

KPN gaat volgend jaar televisie op de mobiele telefoon verkopen. Dat maakte KPN-bestuurder Baptiest Coopmans bekend tijdens het Nationaal Omroepcongres. Momenteel zou KPN technische proeven uitvoeren met 5 kanalen, waaronder TelSell. Volgens Emerce gaat het bij die proeven vermoedelijk om mobiele e-commerce, aangezien een UMTS-telefoon met DVB-H televisie tweewegverkeer mogelijk maakt. 

Olympische Spelen op mobiele tv 
Eerder werd bekend dat KPN de Olympische Spelen van 2008 rechtstreeks gaat uitzenden op de mobiele telefoon. KPN heeft zijn hoop gevestigd op Digital Video Broadcast for Handhelds (DVB-H), een techniek waarbij het tv-signaal uit de lucht wordt geplukt. Voor DVB-H hoeven geen dure mobiele breedbandverbindingen opgezet te worden. Consumenten hebben wel een mobieltje nodig dat overweg kan met DVB-H signalen, zoals de Nokia N77.

Mobiele versie van Digitenne
KPN is geen onbekende met digitale televisie via de ether. Via KPN Digitenne kunnen consumenten al draadloos tv-kijken. DVB-H kan dan ook gezien worden als een mobiele versie van Digitenne. KPN heeft de rechten om tv-uitzendingen via DVB-H aan te bieden, de Olympische Spelen 2008 zullen dienen als de ultieme test voor mobiele televisie via DVB-H.

Het is niet verwonderlijk dat KPN voor DVB-H kiest. Het uitrollen van het DVB-H netwerk kan namelijk via KPN's netwerk voor Digitenne en politiek Europa koos DVB-H enige tijd geleden als standaard voor mobiele televisie in Europa.

Zie ook: Digitelevisie.nl voor het vergelijken van digitale tv

Reacties (2)

Geplaatst door: joost ()

Ik kijk nu al uit naar de Olympische tafeltennisfinale 😉

Geplaatst door: joost ()

Ik kijk nu al uit naar de Olympische tafeltennisfinale 😉

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie