Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN met EK Voetbal op Samsung P960?

KPN wil nog geen nadere details kwijt over de lancering van mobiele televisie voor het EK Voetbal, maar het ziet er naar uit dat het telecombedrijf begin juni van start gaat met de Samsung P960. Dit schreef Emerce vorige week.

Naar verluidt zal het Zuid-Koreaanse bedrijf eind mei een persconferentie beleggen in ons land. Nederland is het eerste Europese land waar het toestel verkrijgbaar zal zijn. Formeel wil Samsung nog niets zeggen over de samenwerking en ook KPN wil niet vooruitlopen op de lancering.

Baptiest Coopmans onthulde vorige week in het AD dat er zeker tien kanalen worden gelanceerd. Daaronder een nieuwskanaal van de gratis krant DAG, waarvan KPN investeerder en partner is.

Volgens Emerce blijven de toestellen het probleem. "Die zijn maar mondjesmaat beschikbaar. Het aantal mobiele kijkers zal bij de start van het EK Voetbal dan ook erg klein zijn. KPN zou daarom overwegen om de kanalen ook via UMTS (via streaming video) aan te bieden. De situatie doet denken aan de lancering van HDTV in 2006 tijdens het WK 2006, toen de benodigde decoders nog niet klaar waren."

De P960 wordt formeel pas later deze maand uitgeleverd. Er zit een elektronische programmagids ingebouwd en gebruikers kunnen zelfs Picture in Picture kijken. Ook kunnen programma's worden onderbroken, al is nog onduidelijk hoeveel opslagcapaciteit dat vergt. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt. Eén dezer dagen kunt u overige specificaties van de Samsung P960 terugvinden in onze Toestelwijzer. Hier zijn nu al bijna 200 Samsung mobieltjes te vergelijken, waaronder de populaire U600 of de pas uitgekomen dunne slider met een bijzonder touchpad, de U900 Soul die het vlaggeschip van 2008 moet gaan worden.
 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie