Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

KPN: meer winst en minder omzet

KPN zag de omzet in het tweede kwartaal van 2004 dalen en de nettowinst verdubbelen. Deze resultaten   presenteert KPN vandaag.

Met name de internationale mobiele activiteiten blijven sterk groeien en tonen tegelijkertijd betere marges. In de thuismarkt heeft KPN Mobile onlangs een aantal commerciële initiatieven ontplooid om zijn positie te versterken. De vaste activiteiten lieten een daling in de opbrengsten zien, toch verbeterden de marges door verdere kostenbesparingen. Ondanks het feit dat er extra kosten gemaakt zullen worden, wordt de tweede helft van 2004  met vertrouwen tegemoet gezien. De  200 tot 300 miljoen euro aan extra kosten staan o.a. in verband met verhoogde marketinginspanningen en het begin van afschrijving op UMTS-licenties, aldus CEO Scheepbouwer.  

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal ADSL-aansluitingen van KPN verdubbeld tot ruim 1 miljoen. Het mobiele klantenbestand is met bijna een half miljoen (3,1%) gegroeid naar 15,6 miljoen klanten.

De netto-omzet in het tweede kwartaal kwam uit op 2.927 miljard euro, 1,1 procent minder dan over het tweede kwartaal van 2003. De nettowinst is verdubbeld tot 369 miljoen euro, vooral een gevolg van lagere operationele- en rentelasten en minder belastingen. Het bedrijfsresultaat steeg met 15 procent, tot 678 miljoen euro, hoewel de inkomsten met bijna 1 procent afnamen als gevolg van lagere vergoedingen voor inkomsten van gesprekken van mobiele netten naar het vaste KPN-net (mobile terminating access of MTA). Ook toenemend aantal klanten dat alleen nog mobiel belt, speelt hierin een rol.  De bedrijfslasten van KPN daalden met 4,7 procent, voornamelijk als gevolg van de strikte kostenbeheersing bij de divisie Vast. Bij Mobiel nam de netto-omzet met 6,3 procent toe, met name dankzij E-Plus in Duitsland (12,7 procent) en Base België (30 procent), terwijl winstmarges stijgen.

In het tweede kwartaal van 2004 is men sneller overgestapt van traditionele diensten zoals spraaktelefonie en huurlijnen naar nieuwe diensten zoals ADSL, Voice over IP en IP-VPN dan voorheen. Hierdoor ontving KPN minder opbrensten uit traditionele diensten, maar dit wordt deels goedgemaakt door hogere opbrengsten uit de nieuwe diensten. Hoeveel dit is, wordt niet bekendgemaakt.  

Sinds de introductie van de BelPlus-pakketten in het tweede kwartaal van 2003 heeft  19 procent van de  klanten voor deze pakketten gekozen. KPN is begonnen met uitgebreide activiteiten zoals het opbellen van spraakklanten om die terug te winnen of te behouden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie